Зоран Терзић: Прва утакмица је увек тешка, али важна

БЕОГРАД: „Прва утакмица је увек тешка, али и важна. Не само због победе, већ да би се ухватио ритам за неке наредне утакмице”, рекао је селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић после победе над Босном и Херцеговином на старту шампионата Европе.
Zoran Terzic/FoNet/OSS
Фото: FoNet/OSS/Zoran Terzic

"Од почетка утакмице смо заиста изгледали доста добро што се тиче тактике, енергије и мотива на терену. Било је лепо што смо после дуго времена играли пред публиком, леп је осећај", рекао је Терзић новинарима.

Одбојкашица Србије Стефана Вељковић, која се вратила у репрезентацију Србије после порођаја, рекла је да је играње пред београдском публиком прелеп доживљај.

“Било је треме, али позитивне. Играње пред београдском публиком и код куће је заиста олакшавајућа околност и прелеп доживљај. Прва победа, све је ишло по плану, само да наставимо овим темпом и све ће бити у реду” , рекла је Вељковић.

Капитенка репрезентације Србије Маја Огњеновић изјавила је да су сви нестрпљиво чекали почетак Европског првенства и да ће тим искористити сваку утакмицу за унапређење игре.

"Верујем да ћемо ове утакмице у групи искористити за уигравање и побољшање наше игре, колико год да је то могуће. Договор са Терзићем је био да се свака утакмица искористи за нешто. Са великим нестрпљењем смо чекали да такмичење почне, управо због београдске публике и осећај је прелеп” , рекла је Огњеновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести