Атлетски савез доделио захвалнице и награде: Шпановић и Анић најбољи

Атлетски савез Србије доделио је захвалнице и награде најуспешнијима у 2017. години.
spanovic, ass
Фото: Ивана Шпановић и Лазар Анић, фото: АСС

Захвалнице су добили: Министарство омладине и спорта, Министарство одбране, Градски секретаријат за спорт, Олимпијски комитет, град Крушевац, Телеком Србија, Компанија Комтрејд, Комерцијална банка, Србоспорт, Компанија Порше СЦГ, Београдска Арена, Хотел Цроњне Плаза и Радио Телевизија Србије.

„Предстојећа година ће  за нас бити јубиларна  јер ћемо прославити седам деценија од оснивања нашег Савеза. Због тога ћемо 25. септембра организовати пригодну свечаност у Народном позоришту када ће бити представљена и монографија посвећена легендама. Чека нас 21. фебруара организација Сербиа опена, а главна звезда ће бити Ивана Шпановић. У 2018. години организоваћемо и први Сербиа опен маратон, а стаза ће бити по Новом Београду и Земуну. Директорка маратона биће Оливера Јевтић“, рекао је директо Савеза Слободан Бранковић.

Најбољи атлетичари у 2017. години: млађа пионирка Адриана Вилагош, млађи пионир Небојша Ивић, пионир Амел Џаковац, пионирка Амра Терзић, млађа јуниорка Тамара Мићевић, млађи јуниор Тихомир Ђорђевић, јуниорка Милица Гардашевић, јуниор Вељко Недељковић, млађа сениорка Зорана Барјактаровић, млађи сениор Алекса Кијановић, сениор Лазар Анић и сениорка Ивана Шпановић.

За најбољег тренера (трофеј Професор Александар Петровић) награду је добио Горан Обрадовић (Војводина), а за најбољи клуб проглашен је АК Војводина.

„Драго ми је да су мој тренер и мој клуб проглашени за најбоље. Захваљујем се Савезу и свим спонзорима који су нам омогућили да се спремамо за највећа такмичења. Честитам Савезу на успешној 2017. години и желим  да ова година буде боља од претходне. Нестрпљиво чекам почетак такмичарске сезоне и нове подвиге које спремно дочекујем“, рекла је Ивана Шпановић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести