Борислава Перић Ранковић и Нада Матић освојиле бронзу на ПОИ

Стонотенисерке Борислава Перић Ранковић и Нада Матић освојиле су бронзану медаљу у екипном делу такмичења у класи 4-5 на Параолимпијским играма у Токију.
nada i beba
Фото: Нада Матић и Борислава Перић Ранковић у полуфиналу са Швеђанкама, фото: Романа Романов

Борислави Перић Ранковић је ово пето одличје са четвртих игара у појединачној и екипној конкуренцији. Сада има злато (појединачно Рио), три сребра (два појединачна Пекинг и Лондон, екипно Рио) и бронзу (екипно Токио). Нади Матић је ово трећа медаља са четвртих игара и сада има сребро (екипно Рио) и две бронзе (појединчно Рио, екипно Токио).

Оне су ово одличје обезбедиле дан раније савладавши Рускиње у четвртфиналу са 2:0 у победама.

Данас су у полуфиналу изгубиле од Швеђанки са 2:0 у победама. Тако су им се Швеђанке реванширале за пораз у полуфиналу пре пет година у Рију на ПОИ.

Прво су у дубловима Борислава и Нада поражене са 1:3 (-8, 9, -7, -7) од Ане Карин Алквист и Ингеле Лундбак. Иако, то резултат можда не говори меч је био узбудљив и неизвестан. Први сет добиле су Швеђанке, а онда су  се наше девојке вратиле у меч и изједначиле на 1:1 у сетовима. У трећем сету су опет иницијативу имале Швеђанке, али су се наше девојке добро држале, межутом ривалке су повеле са 2:1. У четвртом сету имале су Беба и Нада шансу да сустигну Швеђанке, али су ривалке ипак биле концентрисаније и стигле до победе. Затим је Алквистова у сингу савладала Перић Ранковићеву са 3:0. У прва да сета Швеђанка је била убедљива, а у трећем је Борислава дошла до своје игре, али то није било довољно и за преокрет.

Швеђанске су дошле до победе и пласмана у финале, где их чекају Кинескиње, које су лако надиграле Британке са 2:0 у победама. Британке су, такође, освојиле бронзу.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести