МИЛОШ ПАВЛОВИЋ ОВЕ СЕЗОНЕ НАСТУПА У ТРИ ШАМПИОНАТА: Ово ће дефинитивно бити динамична и занимљива година

Српски аутомобилиста Милош Павловић предстојећег викенда на гран-при стази „Енцо и Дино Ферари“ у Имоли (Италија) започиње овогодишњи тркачки програм.
1
Фото: Милош Павловић, фото: Fabio Principe

Павловић ће ове сезоне имати прилично густ такмичарски календар, с обзиром да ће наступити у три шампионата – Италијанском ГТ шампионату у тркама издржљивости, италијанском ГТ шампионату у спринт тркама и, као споредни програм, Ламборгинијевом Супер Трофео Европа такмичењу.

У прва два шампионата, Павловић ће се такмичити у аутомобилу Ламборгини Хуракан ГТ3 Ево2, а аутомобил ће делити са Тајланђанином Пеком, са којим је био у тандему и прошле године. У Супер Трофео такмичењу возиће у тандему са Италијаном Алесиом Руфинијем. У сва три шампионата, Павловић ће се такмичити у оквиру Про-Ам категорије. Он и његове тимске колеге возиће “ламборгиније” у оквиру тима АСР (Auto Sport Racing).

Фото: Милош Павловић, фото: Fabio Principe

Овог викенда, Павловић у Имоли стартује у оквиру Супер Трофео шампионата, који се у већем делу сезоне вози у оквиру Светског шампионата издржљивости, што ће му донети посебну драж. Календар је за Павловића дуг и обиман и кроз три шампионата садржи укупно 13 тркачких викенда, с тим што ће се сезона завршити тек средином новембра.  

- Ово ће дефинитивно бити динамична и занимљива година кад је реч о мом тркачком програму. Возим у три шампионата и јако сам срећан и задовољан што је календар толико попуњен и што ће бити пуно тркања. Посебно зато што ћу ове године вероватно у италијанском ГТ шампионату издржљивости моћи да се борим за неки добар резултат, а можда и за шампионску титулу у категорији - казао је Павловић.

Фото: Милош Павловић, фото: Fabio Principe

Уз поменути тркачки викенд у Имоли, Супер Трофео Европа такмичење возиће се ове године и на стази Спа-Франкоршамп (Белгија), Ле Ман (Француска, као део програма у оквиру трке “24 часа Ле Мана”, Нирбургринг (Немачка), Барселона (Шпанија) и Херез де ла Фронтера (Шпанија, где се вози и овогодишње светско финале). Италијански ГТ ендуранс и спринт возиће се на чувеним италијанским стазама Валелунга, Муђело, Имола и Монца.

Г. М.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести