Млади српски стрелци НА ПРИПРЕМАМА У НОВОМ САДУ за финале ЕВРОПСКЕ ЛИГЕ МЛАДИХ

Кадетска репрезентација Србије пушком окупила се у Новом Саду на завршним припремама за финални турнир Европске лиге младих ваздушним оружјем који ће од 6. до 8. октобра бити одржан у главном граду Естоније, Талину.
s
Фото: Млади српски стрелци са тренером Иваном Манојловићем, фото: ССС

Србију ће у Талину представљати Љиљана Цветковић, Наталија Павловић (обе Ниш 1881), Стефан Аговић („Драган Јевтић Шкепо“) и Вељко Јанковић (Партизан). Уз младе стрелце у Естонији ће бити Иван Манојловић, координатор јуниорских категорија у стручном штабу СС Србије.

- Стрелци су тренирали у својим клубовима, а сада на завршним припремама дотерујемо последње детаље. У Новом Саду остајемо до недеље, а у среду крећемо пут Талина. Србија је од покретања Лиге младих пре 14 година, имала доста успеха. Наша репрезентација пушком је у први победник Европске лиге младих 2009. године. И у каснијим издањима смо освајали медаље. Прошле године српски тим пушком је на финалном турниру у Будимпешти изборио бронзу. Двоје такмичара из тог састава ће гађати у Талину – Љиљана Цветковић и Вељко Јанковић, док су Наталија Павловић и Стефан Аговић дебитанти. Верујем да и ове године имамо тим који је конкурентан за висок пласман, мада круг кандидата за медаље је широк. Међу главним фаворитима су увек актуелни шампион Мађарска, затим Украјина, која је прошле године освојила сребро, па Италија... Норвешка увек има добре стрелце, Шведска напредује последњих година. Оквалитету ривала ћемо више знати тек на лицу места - рекао је Манојловић.

Од ове године, на финалном турниру ће учествовати десет репрезентација, не осам као до сада. Тимови ће бити подељени у две групе од по пет тимова. После пет кола у којима ће се све екипе међусобно састати, победници група пролазе у меч за злато, а другопласирани у дуел за бронзу. Групе су састављене на основу поена скупљених у мечевима регионалних квалификацијама. Србија је по поенима на седмом месту листе и налази се у, објективно јачој, групи са Украјином, Шведском, Мађарском и Хрватском. У другој групи су Италија, Норвешка, Финска, Аустрија и домаћин Естонија.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести