НОВИ УСПЕСИ ЧЛАНОВА КАРАТЕ КЛУБА „ХАЈДУК“ ИЗ КУЛЕ: Тесне домаће границе

Из викенда у викенд чланови Карате клуба Хајдук из Куле тестирају своје такмичарске домете, па је тако било и протеклог викенда када је 29 „хајдука“, у свим узрасним категоријама наступило на два такмичења.
1
Фото: Хајдуци у Будимпешти, фото: Ђ. Бојанић

Тесне су српске границе члановима овог клуба, па су своју вредност проверавали и на међународној сцени. Тако су старији такмичари (кадети, јуниори, млађи сениори, сениори) су наступили на престижном традиционалном међународном турниру "34. Хунгариан Татами Карате куп" који је одржан у Будимпешти и освојено је 7 медаља од чега је једна сребрна и шест бронзаних. С обзиром да се ради о изузетно респектабилном турниру у овом делу Европе, са 17 земаља учесница, а то су Енглеска, УСА, Норвешка,  Аустрија, Грчка, БиХ, Бугарска, Хрватска, Кипар, Чешка, Мађарска, Молдавија, Румунија, Словачка, Словенија, Украјина и Србија и са преко 800 такмичара, остварен је велики успех. Сребрним одличјем у Будимпешти окитио се јуниор Милош Крнајац, а бронзане медаље су освојили сениори Александра Ђикић и Лука Гириц и јуниори Матеа Калмар, Милана Корица, Растко Мијановић и Глоријнан Штрангар. Ако се зна да је на турниру у Будимпешти наступило дванаест чланова Хајдука, а да се седморо окитило медаљама у клубу могу бити веома задовољни овим наступом на међународној сцени, јер је остварен циљ да такмичари овог клуба буду равноправни такмаци у трци за европске и светске медаље.

Друга група „хајдука“ наступила је у Чачку, где је по 53. пут одржан престижни, традиционални међународни турнир "Златни Појас Чачка" за полетарце, пионире и наде. На овом такмичењу наступило је више од хиљаду такмичара  из преко стотину клубова из Бугарске, Словачке, БиХ, Северне Македоније, Црне Горе и Србије. Карате клуб "Хајдук" је наступио са седамнаест појединаца и једном екипом, остваривши феноменалан резултат и са освојених десет медаља, од којих су чак пет златне, уз две сребрне и три бронзане заузео треће место у генералном пласману када су борбе у питању. Златне медаље у Чачку су освојили нада Војин Милетић и пионири Милана Милетић, Милица Кукољ, Зарја Ковач и Стефан Баран. Сребрне медаље су освојили нада Миљан Мрдак у појединачној, те тим нада у саставу Војин Милетић, Миљан Мрдак и Сергеј Баран у екипној конкуренцији. Бронзане медаље припале су: нади Сергеју Барану и пионирима Милану Исакову и Вељку Савићу.

У клубу истичу да су млађи узрасти демонстрирали висок ниво форме и квалитета на овако јаком турниру, па су изузетно задовољни у ком правцу иде њихов развој. За нијансу се издвојио Војин Милетић који је освојио златну медаљу појединачно и сребрну као капитен екипе мушких нада. Врло су ретка такмичање где млади Милетић не освоји прво место и пред њим је заиста светла будућност и тренутно представља једну од најталентованијих младих нада српског каратеа. Такође треба истаћи и остале освајаче златних медаља али и чињеницу да је и на овај турнир поведено пар дебитаната који су на овај начин закорачили у активан такмичарски погон. Експедицији Карате клуба Хајдук у Чачку су предводили тренери Милош Данилов и Зоран Рашковић који је у име клуба примио пехар за треће место у генералном пласману у борбама. 

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести