ПРИПРЕМЕ РВАЧИЦА СРБИЈЕ: На Дивчибарама се хвата залет за два Европска првенства

Женска рвачка репрезентација Србије на Дивчибарама се припрема за предстојећа Европска првенства у јуниорској и кадетској конкуренцији.
с
Фото: Рвачки савез Србије

Тренери женског националног тима Далибор Перовић и Гадир Захаби окупили су 15 рвачица узраста до 17 и 20 година.

На припремама су Ива Драговић, Маша Перовић, Јована Радивојевић, Наташа Вуковић, Емилија Јаковљевић, Тунде Контра, Евелин Ујхељи, Ивана Гајић, Јана Петровић, Милица Секуловић, Милана Митровић, Андјела Цветковић, Хаби Орши, Габриела Беркец и Лена Ећимовић.

– Са припремама смо почели у Молдавији, где смо били 14 дана, а затим смо имали прву проверу на сениорском турниру Дан Колов и Никола Петров у Софији где смо освојили две сребрне медаље. Одличјима су се окитиле Маша Перовић у категорији до 65 кг и Фани Надј у категорији до 72 кг – истакао је Перовић.

На Дивчибарама имамо заиста врхунске услове за рад и ту ћемо боравити до 13. априла, а сјајна је ствар што су са нама и рвачице из Румуније и Хрватске, па имамо изварнерду прилику за квалитетан спаринг, додао је он.

– После припрема на Дивчибарама путујемо за Будимпешту где ћемо учествовати на међународном турниру за јуниорке, а потом остајемо у њиховом тренингу кампу где ће такође бити неколико селекција и одлична прилика за квалитетан тренинг. Ове године у фокусу су нам учешћа на Европским првенствима, тако да форму темпирамо управо за та такмичења и надамо се добрим резултатима – констатовао је Перовић. Он не крије да су амбиције са овом генерацијом рвачица велике.

– Очекујемо освајање једне или две медаље. Искрено се надамо да је тај циљ остварив, а то би заиста био велики успех – закључио је Перовић.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести