СЈАЈАН УСПЕХ КАРАТИСТА ХАЈДУКА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ: Трилинг шампиона

На Првенству Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре у појединачној и екипној конкуренцији, које је протеклог викенда одржано у Чачку сјајне резултате остварили су чланови Карате клуба „Хајдук“ из Куле.
1
Фото: Хајдучка чета на Првенству Србије, фото: Приватна архива

На најзначајнијем домаћем такмичењу у години коју полако испраћамо „хајдуци“ су имаоли 23 појединачна и пет екипних наступа и са укупно освојених тринаест медаља сврстали су се у сам врх најуспешнијих клубова у Србији. Од тринаест одличја три су најјсјајнија, освојена у појединачној конкуренцији. Златне медаље и титулу шампиона Србије освојили су јуниор Милош Крнајац у категорији до 76 килограма, те млађи сениори Александра Ђикић у категорији до 55 и Михајло Крнајац у категорији до 67 килограма. Освојене су и две сребрне медаље: Михајло Крнајац је освојио сребро у јуниорској конкуренцији у категорији до 61 килограм, а друго по вредности одличје освојио је тим млађих сениора Хајдука у саставу: Михајло Крнајац, Лука Гириц, Глоријан Штрангар и Марко Пуцар. Каратисти Хајдука су са Првенства Србије у клупску ризницу донели и осам бронзаних одличја. У појединачној конкуренцији бронзане медаље су освојили Матеа Калмар која је бронзе освојила и као јуниорка и млађа сениорка, затим Наталија Сератлић у конкуренији млађих сениорки, те млађи сениори Лука Гириц и Глоријан Штрангар, а три бронзане медаље су освојене у екипној конкуренцији. Бронзаних одличја домогли су се тим млађих сениорки у саставу: Александра Ђикић, Наталија Сератлић и Матеа Калмар, тим јуниора Хајдука у саставу: Михајло Крнајац, Растко Мијановић, Милош Крнајац, Марко Пуцар и Глоријан Штрангар, а трећу екипну бронзу освојио је тим јуниорки Хајдука у саставу: Матеа Калмар, Миа  Двожак и Милана Корица. 

Утиске о наступу „хајдука“ на Првенству Србије сумирао је тренер Никола Гребер:

- Наравно да смо презадовољни учинком. Од појединаца су се највише истакли јуниор Милош Крнајац који је на доминантан начин савладао све своје противнике и освојио шампионску титулу у тешкој категорији, а са екипом јуниора бронзану медаљу. Милош је већ ове године био појединачни освајач Купа Србије тако да је овим наступом објединио обе титуле. Сјајан наступ је имала и наша млађа сениорка Александра Ђикић која је по ко зна који пут потврдила да се ради о истинској шампионки која је увек спремна да освоји наслов првака Србије што је и овога пута учинила и то на врло ефикасан начин, а поред тога је и као капитенка екипе освојила бронзано одличје. Трећи поједнац који је заблистао на овом државном шампионату је Михајло Крнајац који је постигао нешто што је изузетно ретка појава у карате спорту, а то је да у два дана наступи у 4 дисциплине. У суботу је наступао појединачно и екипно за јуниоре и освојио сребрну и бронзану медаљу, а већ наредног дана у недељу је наступио појединачно и екипно за млађе сениоре и освојио титулу шампиона (-67кг) и броназну медаљу као капитен екипе. Поред наведених појединца и сви остали наши такмичари су демонстрирали изразито висок ниво форме и концентрације када је то било најпотребније, што их је и довело до овако сјајног успеха. Екипа Млађих сениора је освојила вицешампионску титулу што је врхунски успех – рекао је Гребер.

Након оваквих резултата и наступа каратиста Хајдука у клубу, са пуним правом, очекују позиве селектора за више њих, за наредни балкански и европски шампионат који долазе тим редоследом у наредним месецима.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести