СТК Обилић Алева: Доставите нам шампионски пехар и златне медаље

Поводом неодигравања мајсторице финала плеј - офа Суперлиге стонотенисерки, огласило се руководство СТК Обилић Алева из Новог Кнежевца, које сматра да овом клубу припада титула екипног првака Србије, друга узастопна у историји клуба, а не Новом Саду, којем је неправедно додељена.
aleva obilic
Фото: Састав Обилић Алеве из Новог Кнежевца из минуле сезоне, фото: Дневник

У Обилић Алеви сматрају да је разлог врло једноставан, пошто такмичарска комисија СТС Србије није у правилима и пропозицијама одговорила на њихову жалбу, која је поднесена надлежним органима на за то предвиђен начин и у предвиђеном року.

“Сходно овоме, сматрамо да је наша жалба усвојена и да смо одбранили титулу. Очекујемо да Извршни одбор на седници, која би требала да се одржи 19.јула, ову чињеницу констатује и донесе једину могућу одлуку, а то је да се напуштање меча од стране нашег противника санкционише тако што ће меч бити регистрован службеним резултатом у нашу корист. Очекујемо да нам неко испред СТС Србије достави пехар за првака и златне медаље”, категорични су из Обилић Алеве.

Из новокнежевачког клуба наводе да у случају да не буде донета одлука у њихову корист, за шта постоји и таква могућност, најављују да ће правду тражити у оквиру правног система у који верују.

“Прво ћемо се обратити Министарству омладине и спорта да уведе привремене мере у СТС Србије и СТС Војводине, затим ћемо се обратити Олимпијском комитету Србије, јер тако налажу одредбе Статута СТС Србије и Закона о спорту, а уколико ни овде не буде решено како једино може да  буде решено, правду ћемо потражити пред међународним арбитражама и у поступку пред редовним судовима у нашој земљи, где једноставно другачија одлука осим у нашу корист не може да буде”, сматрају у Обилић Алеви.

У СТК Обилић Алеви на завршетку прелазног рока напомињу да су мислили да ће им бити теже да формирају екипу, али су задовољни оним што је урађено у овом прелазном року и поред тога што су екипу напустиле две изузетне играчице Ема Речко (прешла у СТК ТСЦ из Бачке Тополе) и Изабела Лупулеску (жели да се посвети студијама и прешла је у редове Новог Сада), чије услове од 800 евра месечно нису могли да испрате. У Обилић Алеви кажу да су у таквим околностима морали да се захвале Изабели Лупулеску и пожеле јој пуно успеха  у даљем бављењу спортом и успешно студирање.  

„Прво ћемо се обратити Министарству омладине и спорта да уведе привремене мере у СТС Србије и СТС Војводине, затим ћемо се обратити Олимпијском комитету Србије, јер тако налажу одредбе Статута СТС Србије и Закона о спорту, а уколико ни овде не буде решено како једино може да  буде решено, правду ћемо потражити пред међународним арбитражама и у поступку пред редовним судовима у нашој земљи, где једноставно другачија одлука осим у нашу корист не може да буде”, сматрају у Обилић Алеви

Била су ово два велика ударца за  клуб и када се мислило да ће бити тешко опоравити се ствари су кренуле на боље. Остале су Александра Радоњић и Драгана Вигњевић, а прва у низу бисера је долазак једне од најбољих јуниорки Румуније - Андрееа Драгоман , а наредни бисер у ђердану клуба из вароши крај Тисе је долазак Анете Максути, сениорске првакиње Србије за ову годину и стандардне репрезентативке. Шлаг на крају дошао је у виду трећег бисера, јер је за клуб из Новог Кнежевца потписала је и Марија Галоња. У Обилић Алеви процењују да су направили веома респектабиилну екипу која ће сасвим сигурно дати све од себе да идуће сезоне освоји трећу узастопну титулу.

Обилић Алева је решила и ништа мање битно питање тренера, определивши се за ангажовање младог и рада жељног стручњака Лоренција Лупулескуа, за којег верују да ће својим ентузијазмом и залагањем постати један од водећих младих стручњака у нашем стонотениском спорту. У саопштењу председник СТК Обилић Алева Драгослав Вигњевић наглашава да је стони тенис индивидуални спорт, спорт у којем се врло често лични интерес ставља испред интереса спорта.

„Реакција свих поштених и правих љубитеља спорта на одлуку тамичарске комисије дала нам је снагу и вољу да се и даље боримо за напредак и развој стоног тениса, не само у нашем месту, већ да наш клуб буде пример како се треба понашати и како се треба односити према институцијама СТС Србије и СТС Војводине, а нарочито према свим другим клубовима у нашем систему такмичења“, истакао је Вигњевић.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести