Стонотенисерке Новог Сада нове–старе првакиње државе

Стонотенисерке Новог Сада наставиле су шампионски низ. Трећи пут заредом освојиле су титулу првака Суперлиге, што је укупно пета у претходних седам сезона.
СТК Нови Сад/ У Стонотениском клубу Нови Сад знају само за успехе
Фото: СТК Нови Сад/ У Стонотениском клубу Нови Сад знају само за успехе

Последња је освојена у специфичним условима тако што је уместо стандардног плеј–офа ,по принципу домаћин–гост на две добијене партије, одигран завршни турнир у новобеградској хали Визура. Нови Сад је показао највише, најпре је са 4:0 савладао Панонију, а у финалу са 4:2 екипу Јосип Колумбо из Ниша.

– Ово нам је најдража титула, пошто је освојена у такмичењу када нисмо били први фаворит као претходних година. Остали смо без првог рекета Зоје Новикове која се тешко повредила. Уместо 36–годишње Рускиње у ватру смо убацили 17–годишњу Радмилу Томињак. Сви ривали су рачунали на сигурне победе против ње, а она је донела одлучујући поен у финалу, а добила је важну партију и у полуфиналу. Поново смо имали најмлађи тим на завршном турниру са просеком од свега 19 година. Наше 20–годишње играчице Изабела Лупулеску и Тијана Јокић, иначе стандардне сениорске репрезентативке, су потврдиле квалитет и на овом турниру – рекао је председник клуба Дан Фрациле.

Нови Сад је осми пут узастопно ушао у финале плеј–офа.

– То је заиста импресивна серија. У било ком спорту да осам година у низу играте утакмице за титулу сматрам да је то врхунски успех. Имамо озбиљну тренерску структуру, улажемо у инфрастукруру при чему осим коришења јавне својине, а то је стонотениска сала Спенса што нам обезбеђује Град Нови Сад, имамо и простор који смо закупили. Све играчице прате међународни програм, имају свог психолога и кондиционог тренера, хране се и живе заједно. Имамо и најбројнију омладинску школу у земљи, деца долазе на утакмице првог тима да навијају и да имају на кога да се угледају. За нас то је и већи успех него све ове титуле.

Изабела Лупулеску је одиграла последњи меч у дресу СТК Нови Сад. од следеће сезоне играће у Немачкој.

– Изабели желимо све најбоље.  Она је пружила много Новом Саду. Сада је време да се окуша у првој Бунделиги и то на позицији другог рекета. што значи да ће играти против најбољих играчица у Европи. То је њен лични успех, али и успех клуба јер се код нас афирмисала. Ми настављамо традицију стварања добрих сениора,  прошле године је Сабина Шурјан отишла у редове вишеструког европског првака. Пре неколико година Анђелија Ратић је отишла у Шпанију, Ана Фењвеши у Аустрију и сваки тај одлазак играчица ми покривамо са новим талентима које студиозно бирамо и полако убацујемо у систем. Међутим, не можете увек само младе играче да имате. Зато смо довели прошле сезоне искусну Рускињу да помогне младима, а видећемо у овом прелазном року да се појачамо и да будемо конкуретни и у Европи, а не само у домаћем првенству – најавио је Фрациле.

Из СТК Нови Сад кажу да још нису донели одлуку да ли ће се пријавити за европско такмичење због ситуације са коронавирусом пошто је овогодишња сезона у европским куповима поништена.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести