Женска екипа из тростава без финала у Каиру

КАИРО: Женска сениорска екипа Србије заузела је 15.место у квалификацијама екипног такмичења МК пушком из тростава на Светском првенству у Каиру.
s
Фото: Ekipa Srbije: Arsović, Vukašinović, Vukojević/SSS

Теодора Вукојевић, Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић  скупиле су 1.300 кругова (свака чланица тима у првој фази квалификација гађа по 15 метака). Од осмог места и пласмана у другу фазу квалификација српски тим је делило осам кругова. За злато ће данас гађати Немачка и Швајцарска, а за бронзу Кина и Норвешка.

Мушкарци су гађали у квалификацијама тростава у појединачној конкуренцији, у којима се надметало 70 најбољих из елиминација одржаних у петак. Миленко Себић је са 586 кругова заузео 31. позицију. Милутин Стефановић је забележио исти резултат, али због мањег броја унутрашњих центара заузео је 34.место, док је Лазар Ковачевић са 585 завршио на 38. позицији. У финале је водио резултат од 590 кругова. Украјинац Сергеј Кулиш је у мечу за злато победио Пољака Томаша Бартника са 16:6. Бронза је припала Норвежанину Јон-Херман Хегу (407,9).

Данас ће на ватрену линију од српских стрелаца сениори екипно у гађању малокалибарском пушком из тростава (Стефановић, Себић и Ковачевић), као и миксови МК пушком из тростава (Вукашиновић/Себић, Арсовић/Ковачевић) .

Г. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести