Квалификације за ЕП: Рукометашице Србије боље од Турске

ГИРЕСУН: Рукометашице Србије победиле су Турску у првом мечу баража квалификација за Светско првенство које се игра ове године у Шведској, Норвешкој и Данској.
r
Фото: Kapiten Srbije Jovana Stoiljković odlična u Turskoj/RSS

Изабранице Уроша Брегара су контролисале игру од првог до последњег минута и показале су да су у овом тренутку квалитетније од Туркиња. Убедљивом победом "орлице" су направиле сјајну увертиру пред реванш на Бањици који се игра 12. априла од 18 часова на ком ће се пет играчица опростити од репрезентације.

Обе селекције су биле ефикасне на почетку сусрета. Српкиње су у уводним минутима претежно градиле акције како би направиле простора за шут тридесетпетогодишње Јоване Стоиљковић која ће се опростити од националног тима након двомеча са Турском. Србија је играла зонску одбрану у првих 30 минута и добром кретњом су приморавале домаће рукометашице да завршавају нападе уз подигнуту руку судија. У нашем табору расположена је била Сања Радосављевић на крилу, док је у редовима Турске одлична била леви бек Асли Искит. Уследио је период нешто слабије игре Србије. Лако су наше репрезентативке губиле лопте које је домаћа екипа брзо узимала и након контри постизала голове. Србија је добром игром преко пивота надоместила то што већ генерацијама наше девојке нису вичне контрама и то је велики минус у данашњем рукомет, ипак против Турске се сјајно на пивоту снашла Јована Милојевић коју је лоптама "хранила" Кристина Лишчевић. У финишу првог полувремена гошће су смањиле број техничких грешака и стигле до четири гола предности након 27. минута игре (10:14).

У наставку сусрета наше девојке су зарадиле искључење које су Туркиње добро искористиле и смањиле су заостатак. Брзо су се консолидовале Српкиње и заиграле као у првом периоду. Одбрана је била на високом нивоу, а на голу су се мењале Рисовић и Граовац. Наставила је Сања Радосављевић у истом ритму и заиста је била незаустављива и константна претња по гол Селен Акалин и Халиму Исламоглу. Како је време одмицало постајало је јасније да ће Србија савладати Турску само је било питање са колико голова разлике. Нису "орлице" спуштале темпо, играле су концетрисано, лако су привеле меч крају и направиле солдину залиху голова пред одлучујући меч у Београду.

В. Г.

Турска - Србија 24:33 (10:15)

ГИРЕСУН: Хала Хусеин Авни Алпарслан, гледалаца: 2500. Судије: Симоне и Минитиљо (Италија). Седмерци: Турска 5 (4), Србија 4 (3). Искључења: Турска 6, Србија 10 минута.

ТУРСКА: Акалин (3 одбране), Исламоглу (1 одбрана), Искит 7 (2), Чаликсан 4, Карачам 4, Тугел, Боздоган, Гоктепе 2, Туркоглу 1, Сахин 3 (2), Ајдемир 1, Кара 2, Ердоган, Цетин, Ајдин, Гулејуз.

СРБИЈА: Рисовић (4 одбране), Граовац (5 одбрана), Радосављевић 9, Лаништанин 2, Вукајловић, Стоиљковић 3 (1), Јањушевић 2, Лавко 4, Радојевић 2, Кнежевић 1, Васић 1, Стаменић 1, Ловрић 1, Табак 3 (2), Лишчевић 2, Милојевић 2.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести