ПРОМОВИСАН НОВИ СТРУЧНИ ШТАБ ОРЛОВА: Ројевић селектор, Вујин спортски директор

Као што је већ познато, мушку сениорску репрезентацију Србије предводиће Борис Ројевић са својим сарадницима, уз Марка Вујина као спортског директора репрезентације.
1
Фото: РСС

Тим поводом, организована је промоција новог селектора.

Милена Делић председница УО РСС је истакла да је на УО 29. фебруара указано четвророгодишње поверење Борису Ројвићу и Марку Вујину.

- Бориса Ројевића познајем јако дуго и када бих морала да га опишем укратко рекла бих да је човек који живи рукомет. Иако и даље јако млад, један од најуспешнијих тренера са наших простора и то је показао не само кроз рад у Војводини већ и доприносу јуниорској, а потом и сениорској репрезентацији. Три пута проглашаван најбољим тренером Србије. Са друге стране, Марко Вујин, легенда српског рукомета, о његовим успесима бих могла да причам данима. Захвална сам што је на овај начин пристао да помогне и допринесе да пласман на ОИ у Лос Анђелесу буде испуњен циљ у овом мандату. Надам се да ће љубитељи рукомета да им пруже подршку коју заслужују - казала је Делићева.

Фото: РСС

Борис Ројевић је казао да му је изузетна част што је изабран да преузме сениорску репрезентацију.

-  Резултати нису били сјајни претходних година и чека нас озбиљан рад. Од играча који су део националног тима очекујем максимално залагање на сваком тренингу, утакмици, борбу за сваку лопту. Захвалан сам на свој подршци свих људи из српског рукомета, посебно Рукометног савеза који су ме дочекали раширених руку”, истакао је стратег Војводине, акутелног шампиона државе и трећег по рангу европског клупског такмичења, ЕХФ купа - рекао је Ројевић.

Лидерска улога у мушкој сениорској репрезентацији Србије добро је позната Марку Вујину који је прихватањем позиције директора сениорске репрезентације наставио свој рукометни развој и ван терена.

- Захвалан сам председници Делић и УО РСС што ми је указао поверење да преузмем ову одговорну улогу. Такође, морам да истекнем и захвалност господи Бајатовићу и Збиљићу што су подржали да поред нашег ангажмана у Војводини, се дамо на располагање репрезентацији. Ово је нова улога за мене у националном тиму, али знам да ће ми играчко искуство помоћи у томе. Са друге стране, због позиције коју обављам у српском рукомету сматрам да имам искуство и квалитет, као и знање које носим из свих клубова за које сам играо да могу да допринесем да се играчи у репрезентацији боље осећају, али и да будем на располагању стручном штабу и Рукометном савезу Србије као адекватна спона - закључио је носилац националног признања, вицешампион Европе из сребрне генерације 2012. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести