РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ И ЗВАНИЧНО ДОБИЛИ НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Ројевић на кормилу „орлова"

Управни одбор Рукометниг савеза Србије јуче је на седници у Зрењанину одлучио да је нови селектор рукометне репрезентације стренер Војводине Борис Ројевић, који је тако наследио Тонија Ђерону на клупи "орлова".
РСС
Фото: РСС

Ројевић је претходно обаваљао функцију селектора јуниорске репрезентације, а две године је био и помоћник селектора Тонија Ђероне, а на клупу сениора довели су резултати са Вошом која је у претходних пет година освојила 17 трофеја и постала један од најбољих клубова на Балкану.

Председница РСС Милена Делић упутила је честитке новом селектору и пожелела му много среће и успеха.  

– Борис Ројевић је стручњак који је три пута проглашаван за најбољег тренера Србије, а након прошлогодишњег освајања Еврокупа са Војводином, проглашен је и за најуспешнијег на Балкану, што га је, између свих осталих квалитета и препоручило као једног од најозбиљнијег кандидата. Значајно је и што је две године био у тиму као асистент Тонију Ђерони, те је упознат са системом рада и има јединствену прилику да настави са свим оним што је добро функционисало, али и да својим знањем, искуством и енергијом допринесе бољем раду и резултатима у наредне четири године - поручила је Делић.

  Поред новог стратега РСС је добио и спортског директора Марка Вујина, некада истакнутог репрезентативца.

– О спортским постигнућима Марка Вујина сувишно је говорити, а по завршетку изврсне каријере радом је доказао да је потребан српском рукомету. Конекције и међународно искуство препознао је као велику вредност и спреман је да их користи како би реперезентација расла и напредовала у складу са европским и светским трендовима. Сигурно ће својим ауторитетом и знањем доприносити репрезентацији на свим пољима - јасна је Делић.

Мушка селекција ће се окупити наредне недеље у оквиру које ће Србија путовати на двомеч Пољској. .

В. Г.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести