СЕЛЕКТОР РУКОМЕТАШИЦА СРБИЈЕ УРОШ БРЕГАР: Поправили смо утисак, потребно нам је мало више стрпљења и вере

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар изјавио је вечерас у Хернингу да је поносан на своје играчице и помак који су оствариле, упркос резултатима на Светском првенству у Данској.
bregar
Фото: Youtube Printscreen

Србија је такмичење на СП завршила поразом од Јапана 22:20 у мечу последњег, трећег кола Треће групе друге фазе такмичења. Србија је на СП остварила само једну победу и забележила пет пораза.

- Поправили смо утисак, али смо опет изгубили од Јапана, иако са само два гола разлике. Поносан сам што ниједну утакмицу нисмо лако изгубили, борили смо се за сваки гол. Потребно нам је мало више стрпљења и вере али сам убеђен да ћемо овако изградити играчице за будућност српске репрезентације", рекао је Брегар, преноси званични сајт РСС.

Српска рукометашица Анђела Јањушевић изјавила је да ће се искуство са овог СП валоризовати на наредним такмичењима.

- Остаје жал што нисмо уписали победу за крај првенства, али сам поносна јер смо дале последњи атон снаге, бориле смо се максимално и исправиле смо готово све грешке које смо имале на припремном мечу против Јапана у Шпанији. Мало је било до среће, мало до искуства, али смо одиграле суштински добру утакмицу. Немамо за чиме да жалимо, јер ће ова екипа сигурно у будућности сигурно показати колико је ово искуство било значајно. Била је сјајна атмосфера међу нама, бориле и бодриле смо се свакога дана међусобно. Мислим да је то темељ з све будуће изазове које будемо имале као тим - поручила је Анђела Јањушевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести