У суботу ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ рукометни турнир "ДРАГОМИР РАДУКИН"

Рукометаши, ветерани, каћког Југовића у суботу ће да организују први Меморијал „Драгомир Радукин Драшпика", чувајући тако сећање и успомену на до данас непревазиђеног „спортског кибицера" са ових простора. Његова генерација је живела посебан живот, и то све пуним плућима, на искап, што би некадашњи Југовићев секретар Ранко Лончар знао да каже.
1
Фото: Printscreen

Популарног Драшпику красила је силна енергија којом је оплеменио свој вољени Каћ и Каћане. Каћ је имао трилинг сјајних, посебних људи - Мићу, Феђу и Драшпику, који је био локомотива тог незадрживог воза који, као у филмовима Пурише Ђорђевића, јури пределима иза којих се назире неко ново доба.

Једноставно, нико није могао да замисли Југовић који без Драшпике улази у Прву савезну лигу. Драшпика је био ту, испуњен заносом победника, знао би да каже и популарни Ранцуле. Из пиетета према таквом човеку великог срца, бивши каћки првотимци, са Алексом Радукином, Драшпикиним наследником, на челу организоваће једнодневни Меморијал, у суботу од 10 до 16 часова, на коме ће учествовати шест мушких и четири женске екипе.

– Већ дуже време размишљамо да покренемо Драшпикин меморијал. Међутим, није било слуха и разумевања у клубу, па смо тек сада успели да склопимо све коцкице. Позвани су и очекујем да Меморијалу присуствују сви они који су на било који наћин оставили трага у Југовићу и допринели његовом угледу. Захвалност посебно дугујемо Покрајинском секретаријату за спорт и омладину да Данетом Бастом на челу, Удружењу рукометних ветерана и Мењачници "Драшпика" на помоћи. Поред Улице коју је добио од житеља Каћа мој отац, сада ће постојати и Меморијални рукометни турнир њему у част за све оно што је урадио и за Југовић – рекао је Алекса Радукин, син Драгомира Радукина.

Ј. Галић 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести