Дражић без премца на Меморијалу „Јово Мијић“ у Буковцу

У организацији Шаховског клуба Буковац, у истоименом месту, одржан је 8. меморијални турнир „Јово Мијић“, посвећен изузетном шаховском ентузијасти, који је и један од оних који су овај колектив оформили.
S turnira u Bukovcu foto: M. Pavlović
Фото: С турнира у Буковцу фото: М. Павловић

Овога пута турнир је био и најквалитетнији. Учествовао је 31 играч, међу којима је био велемајстор Синиша Дражић, шест ФИДЕ мајстора и један интермајстор. Играло се по систему 15 минута по играчу, а одиграно је седам кола. Занимљиво је да се на турниру појавила и једна девојка Светлана Стојадинов, као и много младих, али одличних играча, па и два дечака: десетогодишњи Огњен Ћузовић и три фодине старији Милан Гагић. Најстарији учесник био је ФИДЕ мајстор Милан Илијћ, који има 82 године.

Овога пута, због квалитета турнира, увећане су и новчане награде, а прво место и пехар освојио је велемајстор Синиша Дражић са шест поена, други је био ФМ Вук Савановић (5,5), трећи Милан Поповић (5,5) четврто место заузео је ФМ Мирко Кокеза (5,5) а пето ИМ Анђелко Драгојловић (4,5).Они су и награђени. Такође, пехар је припао и најбоље пласираном младом шахисти Милану Гагићу, а награду је добио и Милорад Обрадовић, као најбоље пласирани члан ШК Буковац.

После такмичења приређен је и ручак за све учеснике, а био је то пасуљ.

- Веома сам срећан и узбуђен, јер квалитет турнира био је изузетан. Драго ми је што сам чуо приче да ми у Буковцу најбоље организујемо турнире, али и због тога што је све више младих учесника. Овога пута такмичење је имало и међунардни аспект, јер се појавио и Амид Бага из Индије. Верујем да ће сваки турнир, а ми организујемо овај и Новогодишњи, бити све квалитетнији. Такође, захвалио бих се и Савету МЗ Буковац на челу с председником Предрагом Тешановићем, који нам је помогао – истакао је председник ШК Буковац Драган – Ћете Тешановић.

М. Павловић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести