СУТРА „ГЕНЕРАЛКА“ Војводине и бањалучког Борца (20): ТЕРЕН је мерило свему

Припреме су завршене, линија је подвучена... Вредност збира утисака испод подвучене линије Војводина ће проверити сутра, у генералној проби пред сезону на три фронта.
1
Фото: Dnevnik.rs

У Нови Сад допутовали су фудбалери братског клуба, бањалучког Борца, вицешампиона Премијер лиге БиХ. Партнери у „генералки“ стартоваће 27. јула у другом колу квалификација за Лигу конференција, Војводина против кипарског Апоела, Борац с Аустријом.

-Радујемо се сусрету с нашим братским клубом – утакмицу је најавио тренер Војводине Радослав Батак. – Многа такмичења у региону су већ почела, а нама и Бањалучанима искушења тек предстоје. Уз тај податак, ценим да је избор супарника за генералну пробу прави и због традиционалних односа наших клубова и због нивоа и вредности бањалучког колектива, у коме играју проверени играчи које је колега Винко Мариновић одлично уклопио у тим за респект.

Што се састава Војводине тиче, баш као што је пракса минулих сезона и наговештавала, одласци појединих играча и доласци нових намећу дилему да ли је Војводина више добила или изгубила гибањима у прелазном року.

-Терен је најбоље мерило за коначан суд – прецизан је Батак. – Углавном је равнотежа постигнута, уз оцену да смо на неким дефицитарним позицијама појачали конкуренцију. У данима који следе видећемо још шта је циљ у сезони, да ли је то позиција више у односу на претходну или ће приоритет бити развој младих играча, како бисмо могли да дефинишемо са каквим амбицијама започињемо такмичење.

-Добро смо радили на припремама, добили смо одређене одговоре на питања која смо постављали пре почетка припрема, а која смо уочили и дефинисали пролетос. Највише смо радили на поправљању извођења прекида, уз уигравање линија са новим играчима који су се одлично уклопили у захтеве колектива. Верујем да ће навијачи у предстојећој генералци препознати вредности Војводининог тима за сезону која следи. – завршио је тренер Радослав Батак, позивајући навијаче да заједно са колективом у пола белом, пола у црвеном пожеле добродошлицу братском клубу, у среду на Карађорђу, у 20 часова. 

Л.Бакмаз

 

Фото: Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести