АУСТРАЛИЈСКИ ТЕНИСЕР НИК КИРЈОС: Ђоковић би “почистио” Сампраса

Аустралијански тенисер Ник Кирјос упитан је да прокоментарише како би се играчи из ранијих епоха уклопили у модеран тенис. Као и увек, Кирјос се није устручавао говорећи о именима попут Пита Сампраса и Бориса Бекера.
1
Фото: Youtube Printscreen

Према његовом мишљењу, не би били ни близу да у модерно доба понове успехе које су остварили током својих каријера.

– Игра је раније била спора. Гледао сам Бориса Бекера и не кажем да нису били добри у своје време, али је апсурдно рећи да би били подједнако добри данас. Брз сервис би тада био између 197 и 200 километара на час. Људи попут мене константно сервирају по 220 и погађају углове. Тотално другачија игра – рекао је Кирјос.

Како би боље илустровао ситуацију, у своје објашњење је укључио и имагинарне сусрете са Новаком Ђоковићем.

– Не кажем да не би пронашли свој пут. Али сервис и волеј, да бисте то играли морате да сервирате 220, јер ако останете испод 220, брате, Ђоковић вас живе поједе.  Живе вас поједе. Лејтон Хјуит је разбио Пита Сампраса једне године на Ју Ес опену. То је био прототип некога ко је умео да ритернира. Учинио је да Сампрас изгледа с*ање. Шта би Ђоковић урадио против некога попут Сампраса? Почистио би га. Ако је Хјуит то радио, Ђоковић би га уништио. Појео би га живог – рекао је Кирјос.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести