ЂОКОВИЋ: Делим рекорд са МОНИКОМ СЕЛЕШ - овај дан је за мене посебан

МЕЛБУРН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас у Мелбурну да није знао да дели рекорд са легендарном Моником Селеш по броју узастопних победа на Аустралијан опену.
Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Фото: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Ђоковић се пласирао у полуфинале Аустралијан опена, пошто је данас у четвртфиналу у Мелбурну победио Американца Тејлора Фрица 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.

Ђоковић је остварио 33. узастопни тријумф на првом гренд слему године и тако изједначио рекорд Монике Селеш.

"Нисам знао да делим овај рекорд са њом. Тиме је овај дан још више посебан за мене. Имао сам је у мислима када сам одрастао, готово сваки дан. О њој сам слушао као дете од Јелене Генчић. Када сам имао прилику да је упознам, био сам веома нервозан. Прича језик, јер је рођена у Србији. Имала је сјајну каријеру, нарочито добро је играла у Аустралији. За Монику имам да кажем само лепе речи", одговорио је Ђоковић на  конференцији за медије на питање Танјуга.

На окупљању легенди Радек Штепанек и Томас Јохансон су похвалили српског тенисера.

"Наравно да ми годи када о мени лепе речи имају великани овог спорта. Осећам се јако самоуверено када овде изађем на терен. Од 2018. нисам изгубио у Мелбурну. Ја фокус усмеравам на себе, шта ја треба да урадим да победим противника. Ја знам ко сам, шта сам и да могу свакога да победим. Очекивања расту, али и амбиције. Ово је био главни терен за мене током каријере. Шта је потребно да урадим да победим? Може свако да ме победи, могу и ја сваког.Није тајна да се иде на титулу, остало је још два меча", додао је најбољи тенисер света.

Он се потом осврнуо на меч са Фрицом.

"Почели смо са гемом од 16 или 17 минута, који нас је изморио. Веома неизвестан први сет, физички напорне размене. Чинио је да се осећам непријатно на терену, сервирао је агресивно. Често сам био на погрешној нози. Честитам му, видело се да је имао јасан план. Било ми је мучно да играм прва два сета. У трећем и четвртом сам сјајно сервирао. Мислим да сам имао више ас удараца од њега, што је чудно јер је један од најбољих сервера. Начин на који сам играо у трећем и четвртом сету, са тим сам јако задовољан", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер ће у полуфиналу играти са победником меча између Италијана Јаника Синера и Руса Андреја Рубљова.

"Играмо полуфинала у петак, тако да је довољно времена да одморимо. Распореди су постали значајна тема. Нисам могао да дам јасан одговор на то, јер се питају организатори. АТП је смислио ту промену правила, али гренд слемови су независни. Знамо да постоје две сесије. Ако мушкарци играју 3,4 сата и треба им 45 минута да очисте стадион, потребно је доста времена. Није сјајно за Синера и Рубљова. Можда ће почети и у поноћ. Знам да је за навијаче узбудљиво да виде крај меча у два или три ујутру. И ја сам био део таквих, али то није забавно за нас", додао је Ђоковић, који брани титулу на Аустралијан опену.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести