Ђоковић освојио Рим, светски број 1 спреман за Ролан Гарос

РИМ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је титулу на Мастерсу у Риму, пошто је у финалу убедљиво савладао Грка Стефаноса Циципаса 6:0, 7:6 (7:5).
n
Фото: Tanjug (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Ђоковић је освојио шесту титулу у Риму, без изгубљеног сета, дошао до 38. Мастерс титуле и сада "бежи" две Рафаелу Надалу на вечној листи.

У првом сету био је бриљантан, освојио га "са нулом", у другом је успео да се врати на 5:2 и дође до трофеја у тај-брејку.

Титула у Риму је прва Новакова у овој години и најбоља најава да је светски број 1 спреман за Ролан Гарос и одбрану титуле у Паризу.

Савршена недеља, прави подстрек за Париз

Савршена недеља је иза мене, као и прошле недеље у Мадриду, иако сам тамо изгубио у полуфиналу, играо сам одлично, градим игру, рекао је најбољи тенисер света после освојене титуле у Риму.

Одувек сам уживао да играм у Риму, надам се да ће ми ово бити прави подстрек за Ролан Гарос, казао је Ђоковић за Спорт клуб.

Први сет сам добио 6:0, изненадио сам и себе, то је сигурно био најбољи сет ове године. После сам био мало ''стегнут'', али сам се вратио. И тај-брејк је био ''стегнут'', обојица смо тако одиграли, било је густо, изјавио је Ноле.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести