ИВАНИШЕВИЋ ОТКРИО ЗАШТО СЕ РАСТАО СА ЂОКОВИЋЕМ

Горан Иванишевић, доскорашњи тренер Новака Ђоковића, истакао је замор и засићење као разлоге зашто више не сарађује са српским тенисером.
1
Фото: Youtube Printscreen

Ђоковић је недавно на друштвеним мрежама саопштио крај петогодишње сарадње након слабог старта сезоне, а Иванишевић је изјавио да су се "уморили један од другога", те је растанак био неминован.

"Читао сам много тога… Људи морају да пишу, али нико није био ни близу да погоди. Нема правог разлога, прави разлог је засићење. Ово је било изузетно тешких пет година, људи заборављају корону и да је он у једном тренутку био светски негативац број један због невакцинисања. Увек смо били у неком међукораку, неки министар забрани, лудило с Аустралијом… Дошло је до засићења, до замора материјала – и ауто иде свако мало на технички… И он се уморио од мене, и ја сам се уморио од њега. Нисам могао више да му помогнем, али направили смо велику ствар", рекао је Иванишевић у интервјуу за "Спортклуб".

Како каже, све је почело много пре Индијан Велса у ком је Ђоковић доживео неочекивану елиминацију против Нардија.

"Није до разлаза дошло сад у Америци, није се то никад ‘догодило’. Ако ћу да будем најискренији, осетио сам још на УС опену прошле године. И мени је као тренеру Вимблдон баш тешко пао, Алкараз је на крају био бољи и свака му част, али један-два поена… Америка је била невероватна, освојени Синсинати и УС опен, и ту сам већ осетио да је близу крај. Било је питање хоће ли на крају године или некад ове године… Можда је требало то да урадимо прошле године, али ја сам после УС опена оперисао колено, није ме било шест-седам недеља, вратио сам се за Торино, али био је већ тај замор материјала, и комуникација", закључио је Иванишевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести