Дејвис куп: Лајовић савладао Фајзијева, а Крајиновић од Истомина, Србија води у Ташкенту 2:0

ТАШКЕНТ: Тениска репрезентација Србије близу је пласмана на завршни турнир Дејвис купа у Мадриду, пошто води против Узбекистана 2:0 после првог дана.
Dusan Lajovic/Fonet
Фото: Dušan Lajović, foto: FoNet

Други поен Србији, након што је Душан Лајовић савладао Сања Фајзијева 7:6 (7:4), 6:3, донео је Филип Крајиновић тријумфом над искусним тенисером Денисом Истомином 6:2, 6:4.

„Одличан дан је иза нас што смо и прижељкивали. Битна два поена за нас. Мислим да сам одиграо јако добро, без грешака, задовољан сам како сам сервирао и како сам се кретао на терену и веома сам срећан што смо победили и Душан и ја", истакао је Крајиновић. 

Лајовић је оправдао улогу великог фаворита против 593. тенисера света, уз проблеме у првом сету и на почетку другог када је Фајзијев имао брејк предности (2:1), али је Србин потом везао четири гема и сигурно привео меч крају.

„Меч ни мало леп, осећао сам велики притисак јер сви желимо да се квалификујемо у Мадрид. Нисам се осећао најбоље на терену, противника нисам познавао, мало сам у почетку пропустио шансе где је Фајзијев добио прилику да се опусти, заиграо је боље, али битна је победа, идемо даље и то је то.  Драго ми је што сам успео да донесем бод Србији и да олакшам мало Филипу што се тиче притиска уласком у тај други меч. Водимо 2:0, одрадили смо сјајан посао први дан и надам се да ћемо други дан одмах да добијемо дубл и завршимо причу одмах у најбржем могућем року и било би лепо да се вратимо кући као победници и да осетимо ту атмосферу у Мадриду, тај промењени систем такмичења", рекао је српски ас Лајовић.

Србија је тако стигла надомак одласка на премијерни турнир Дејвис купа у новом формату, за шта јој је потребан само један тријумф сутра.

Први на програму је дубл Виктор Троицки/Никола Милојевић - Истомин/Фајзијев од девет сати по средњеевропском времену, а потом се састају Лајовић - Истомин и Крајиновић - Фајзијев.

„Ово је оно чему смо се надали, а то је да оправдамо улогу фаворита. Свакако није било лако Душану да после дуге паузе у игрању да изађе на меч где апсолутно мора да победи. Фајзијев је одиграо на јако високом нивоу за његове могућности, а Лајовић је обзиром на ситуацију сјајно се снашао и како је меч одмицао играо је све боље и боље. У другом мечу Филип је одиграо феноменално од прве до последње лопте, од првог до последњег поена. Истомин је врло искусан и неугодан играч, али он је на терену био апсолутно немоћан јер Филип је играо сувише брзо за њега и држао меч под контролом све време. Биле су ту две брејк лопте које је Филип спасао у једном тренутку на свој сервис, ту је можда меч могао да се прокрене али овако мислим да је стварно сјајна игра и надам се да ћемо сутра после дубла доћи до победе", закључио је селектор Дејвис куп селекције Србије Ненад Зимоњић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести