ТРЕНЕР БАЊАЛУЧКОГ ТИМА ВИНКО МАРИНОВИЋ: Најбољи увод у европска искушења

Још се Бањалучани сећају догађаја поткрај јула и почетком авгуиста 2013. године, када је стотинак суграђана у ситне сате главном улицом парадирало уз песму „Једем лука и сланине, навијач сам Војводине“. Беше то у време похода Новосађана ка групној фази Лиге Европе.
Винко Мариновић
Фото: ФК Борац

Свакој утакмици на Карађорђу присуствовао је завидан број Бањалучана, навијача Борца, који су, заједно с навијачима новосадског клуба, почетком века учврстили традицију братских односа и клубова и навијачких група.

- Небројено пута су Новосађани били уз Бањалучане, Војводина уз Борац, то је снажна братска нит коју нико и ништа не може да прекине – каже тренер Борца Винко Мариновић. – Срећни смо што ћемо утакмицу, која је за оба клуба генерална проба за Европу, одиграти баш у Српској Атини. Радујемо се спортском изазову који ће бити најбољи увод у сва искушења у сезони препуној амбиција.

Бањалучани су дан пред утакмицу допутовали у Нови Сад, а у четвртак се враћају у свој град, где ће и дочекати старт у квалификациујама за Лигу конференција. Очекују, веле, пријатну атмосферу на трибинама Карађорђа.

 -Поздрављам одлуку руководства Војводине да улаз на трибине буде бесплатан – каже стратег бањалучког тима. -  Убеђен сам да је пред нама истински фудбалски спектакл. Војводина је први клуб који је у Бањалуци гостовао по окончању рата у БиХ, захваљујући легендарном Илији Пантелићу. Превише је мотива да се на Карађорђу представимо у најбољем издању. Наравно, најважнији моменат јесте да у сусрету с квалитетним ривалом оценимо ниво сопствене вредности пред меч с Аустријом у Бечу за седам дана.

 Прошлогодишњи костур екипе углавном је сачуван за искушења у новој сезони. У последњи моменат, пред гостовање у Новом Саду, Борац је решио питање центарфора.

- Јачи смо за Милана Макарића, најбољег стрелца српске Суперлига пре две године, иначе рођеног Новосађанина. Дебитоваће у нашем саставу управо против свог матичног клуба. Последице повреда још осећају капитен Субић и Хреља. Остали су на располагању стручном штабу. Наш циљ је да у мечу са Војводином проверимо маневарски део који није био на висини задатка током припрема на Златибору. Сагласан сам да резултат у оваквим утакмицама није најважнији, али било би лепо да позитивним резултатом направимо добар увод за деби на међунароној сцени – завршио је разговор за Дневник некадашњи играч Борца, сада тренер бањалучког тима Винко Мариновић. 

Л.Б-з

Фото: ФК Борац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести