„ДЕЛФИНИ“ НАДИГРАЛИ УПОРНЕ ЈАПАНЦЕ у првом колу Светског првенства у Дохи

Ватерполисти Србије стартовали су победом на Светско првенству у Дохи. У првом колу Ц групе надиграли су Јапан са 17:10 после нешто лошије игре у првом полувремену.
1
Фото: Никола Јакшић у дуелу са Кентом Аракијем, фото: VSS/Orange Pictures

Јапанци су боље отворили утакмицу и повели са 2:0, а онда и са 3:2, пре него што су Срби успели да успоставе своју игру и дођу до преокрета, па је први део игре завршен са 4:3 за "делфине". Није на почетку добро функционисала одбрана нашег тима, али чим су подигли ниво агресивности у овом елементу игре стигли су и резултати. У другој деоници головима Николе јакшића Србија је отишла на 6:3, али нису се дали Јапанци. Успели су са два гола да приђу на "минус један" (6:5), али су Маднић и Никола Јакшић, поново донели три поготка предности нашем тиму. Но, отпор упорних Јапанаца није био сломљен. Напротив, Јапанци су са две контре поново пришли на "минус један"( 8:7) пред велики одмор. Играли су наши играчи с доста осцилација у прве две четвртине, а у предности нас је држао одлични Никола Јакшић.

Почетком трећег дела Јапанци су чак успели да дођи и до изједначења (8:8). То као да је коначно покренуло наше играче. Ранђеловић са два гола и опет Никола Јакшић донели су нова три гола предности за "делфине". Први пут на "плус четири" Србе је одвео првим голом на мечу Страхиња Рашовић (12:8), а високих пет разлике донео је Мандић с играчем више 18 секунди пре краја трећег дела. Отпор Јапанаца је коначно сломљен, а разлика је одржана и повећана до краја утакмице.  Последњу четвртину бранио је Митровић уместо Филиповића, док је код Јапанаца селектор поделио минутажу између два голмана.

У следећој утакмици Србија у среду игра са Црном Гором у 15.30 часова.

Јапан - Србија 10:17 (3:4, 4:4, 1:5, 2:4)

ДОХА: Базен у Дохи, гледалаца: 400 , судије: Ставридис (Грчка), Франуловић (Хрватска) . Играч више:  Јапан 9 (3), Србија 9 (4).

ЈАПАН: Танамура, Адачи, Ватанабе 1, Огихара, Иноуе 1, Сузуки, Дате 1, Таката 1, Нита 1, Инаба 1, Окава 2, Араки 1, Нишимура.

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 3, С. Рашовић 3, Ранђеловић 2, П. Јакшић, Вучинић, Драшовић, Н. Јакшић 4, Убовић 2, Лукић 1, В. Рашовић 1, Митровић, Лазић 1.

Г. Маленовић

Резултати

Група А

Јужноафричка Република – Шпанија 5:21

Хрватска – Аустралија 13:8

Група Б

Кина – Грчкас 6:24

Бразил – Француска 11:16

Група Ц

Јапан - Србија 10:17

Црна Гора - САД 16:15 (пп)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести