ДЕЛФИНИ СИГУРНИ НА СТАРТУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Убедљиво савладани Израелци

Ватерполисти Србије победом су стартовали на Европском првенству у Хрватској.
s
Фото: Никола Јакшић, фото: ВСС/С. Сандић

Изабраници Уроша Стевановића су у првом колу Ц групе убедљиво, у Загребу, надиграли Израелце са 22:1.

Искористили су "делфини" улогу фаворита и силовито кренули од старта. Нису дозволили Израелцима ниједног тренутка да "продишу". Одбрана је функционисала као сат, па Израелци нису успели да постигну ниједан гол из игре. једини погодак на утакмици постигли су из петерца. За то време наши играчи су решетали мрежу Израелаца, тако да  је овај дуел више личио на неки лакши тренинг наших момака.

Стевановић је одмарао Петра Јакшића и Вица, на полувремену су се заменили Митровић (три одбране), који није имао посла и Филиповић (две одбране).

У првој четвртини први гол Јакшића, затим је изнудио петерац. Два пута се уписао Драшовић. У другој се распуцао Радуловић, деби гол на ЕП је постигао Милојевић. Серија је настављена у трећој, овога пута два гола је забележио Страхиња Рашовић, Драшовић једну ситуацију луцидно решио, Србија је реализовала два петерца. Ипак највеће узбуђење је био петерац за Израел којег је Грос 86 секунди оре последњег одмора успешно решио за аплауз израелских навијача. Завршница у истом стилу.

У другом колу у недељу Србија игра са Немачком од 19 часова, најјачим ривалом у групи.

Директан пласман у четвртфинале ЕП избориће по две најбоље пласиране репрезентације из група А и Б. Трећепласиране и четвртопласиране селекције из група А и Б играће у осмини финала са две првопласиране репрезентације из група Ц и Д. Европско првенство у ватерполу, које је одузето Израелу због рата у тој држави, одржава се у Загребу и Дубровнику и трајаће од 4. до 16. јануара 2024. године. Титулу првака Европе брани Хрватска која је као домаћин славила 2022. године.

ЕП је истовремено и квалификационо такмичење за Олимпијске игре, најбоље пласирана селекција ће у Париз, уз напомену да визу већ имају Мађарска, Грчка и домаћин ОИ Француска.

У другој утакмици у групи Немачка је победила Малту са 18:13.

Г. Маленовић

Србија - Израел 22:1 (6:0, 5:0, 5:1, 6:0)

ЗАГРЕБ: Базен Младост. гледалаца: 300. Судије: Фере (Шпанија), Гарсија (Швајцарска). Играч више: Србија 8 (5), Израел 5 (0). Петерци: Србија 4 (4), Израел 1 (1).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 2, С. Рашовић 3, Ранђеловић 3, Лазић, Радуловић 4, Драшовић 3, Н. Јакшић 3, Милојевић 2, Убовић, Лукић 1, В. Рашовић 1, Митровић.

ИЗРАЕЛ: Фире, Шхлеин, Грос 1, Кларфелд, Бегин, Рот, Халуз, Голдшмит, Котер, Рендлер, Бузагло, Фотин, Смирнов.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести