ХАОС НА ЕП ВАТЕРПОЛИСТА У ДУБРОВНИКУ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ЦРНЕ ГОРЕ НАД ДОМАЋИНОМ: Хрвати вређали, има ухапшених

Бурно је било током дуела Хрватске и Црне Горе на Европском првенству у ватерполу, у Дубровнику.
1
Фото: European Aquatics

У дуелу трећег кола, славили су Црногорци, после бољег извођења петераца с 15:13. Било је спорних судијских одлука које су више ишле на штету Црне Горе, која је последња два и по минута играла с играчем мање у базену. Варнице су севале и након утакмице, када су навијачи Црне Горе славили гол, а мања група револтираних домаћих присталица их је прво вређала, а онда и кренула на њих у намери да се физички обрачуна, преносе хрватски медији.

Након тога, ухапшена су четири држављанина Хрватске због нарушавања јавног реда и мира и изазивања нереда и они ће бити изведени пред Општински суд у Дубровнику.

Хрватска, као друга из групе А, иде у четвртфинале, док је Црна Гора, као трећа иза Шпаније и Хрватске, обезбедила пласман у осмину финала.

Црногорски медији критиковали су суђење, а спорни тренутак по њима је поништавање гола Ђуре Радовића за победу. Општа оцена медија је да су судије "погурале" домаћина, а РТ Црне Горе наводи да је њихова репрезентација победила "Хрватску, судије и публику у Гружу".

Селектор Црне Горе Владимир Гојковић био је задовољан начином на који је његов тим контролисао утакмицу.

- Одиграли смо изузетну утакмицу у фантастичној атмосфери. Били смо прави, нисмо одступили и контролисали смо ствари након што смо се вратили у игру и поред околности које нам нису ишле наруку. Издржали смо и с играчем мање, дали гол за изједначење и имали и шансу за победу у регуларном делу, што би нам пуно значило - рекао је Гојковић.

Разлога за незадовољством суђењем имао је тренер ватерполиста Хрвтаске.

- Не могу да верујем да двојица судија не виде очито ударање лактом у главу, него су то тек "приметили" након моје интервенције, где сам морао да глумим неког лудака. Нажалост, након тога смо одмах промашили петерац и то нисмо наплатили. Одмах је, наравно, ишло искључење на супротној страни, тако да... Сами смо криви, али да је било свега - било је - рекао је Ивица Туцак након утакмице.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести