НИШТА ОД БОРБЕ ЗА СВЕТСКО ЗЛАТО: Србија поражена од Грчке, следи меч за бронзу

Ватерполисти Србије нису успели да се пласирају у финале на Светском првенству у Фукуоки. Изабраници Уроша Стевановића поражени су у полуфиналу од Грчке са 13:7 и уз сигурну медаљу пропустили прилику да се домогну визе за Олимпијске игре у Паризу.
s
Фото: VSS/Orange Pictures

"Делфини" су изгорели у жељи да се домогну финала, ништа им није полазило за руком, за разлику од Грка, који су обезбедили Париз, а и сигурно одличје. Србима остаје да се што пре опораве, јер им предстоји дуел за бронзу у суботу од шест часова по нашем времену.

Готово читаву утакмицу ништа није функционисало у  нашим редовима, ни шут са дистанце, ни играч више који је до сада био одличан, јер смо били прва селекција на турниру са 70 посто реализације у том сегменту игре, па ни одбрана. С друге стране Грцима је све полазило за руком, на крилима одличних одбрана Зердеваса погађали су са свих позиција, кажњавали наше грешке и на крају заслужено стигли до важне победе.

Као што се и очекивало од старта меча водила се жестока борба за сваку лопту у базену. Србија је повела са 1:0, али су Грци брзо преокренули на 2:1 и 3:2 на крају прве деонице. Онда су надмоћном одбраном у другој четвртини и серијом од 3:0 успели да се одлепе на 6:2 на крају друге деонице. Већ тада је било јасно да ће се наши играчи тешко вратити из "нокдауна". Лош је био шут, као и игра са играчем више, а ни одбрана није функционисала најбоље, што су искусни Грци користили. Србија је низала промашаје, а Грчка све то умешно кажњавала. "Делфини" су се коначно покренули тек на 2:7, када је коначно после поста дугог готово 14 минута погодио Лазић с играчем више за 3:7. Успели су наши ватерполисти да смање заостатак на 4:9 пред последњи квартал. Али, то је било све од Стевановићевих пулена, јер су Грци "дотукли" наш тим у четвртој деоници и стигли до лаког тријумфа.

Г. Маленовић

Грчка - Србија 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 4:2)

ФУКУОКА: Базен Марина Меси, гледалаца: 1000, судије: Периш (Хрватска) и Коломбос (Италија). Играч више: Грчка 7 (6), Србија 12 (3). Петерци: Србија 1 (1).

ГРЧКА: Зердевас (10 одбрана), Генидунас 2, Скумпакис 1, Гувецис, Фунтулис 1, Папанастасиу 2, Дервисис, Аргиропулос Канакакис 3, Алафрагис, Какарис 3, Николидис, Гилас 1, Цорцатос.

СРБИЈА: Мишовић (2 одбране), Радуловић, Рашовић 2, Ранђеловић, Лазић 1, Милојевић 1, Драшовић, Јакшић 2, Јанковић, Убовић 1, Вучинић, Мартиновић, Митровић (5 одбрана).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести