СРБИ И ХРВАТИ У ЧЕТВРТФИНАЛНОМ КЛАСИКУ на Светском првенству за ватерполисте у Катару

Очекивано, Србија је за ривала у четвртфиналу Светског првенства за ватерполисте у Катару добила репрезентацију Хрватске, која је победила Кину 22:4.
1
Фото: Marcel ter Bals/MTB-Photo/VSS

У исто време Хрватска је обезбедила и визу за ои У Паризу.

Србија је такмичење у групи завршила са три победе, против Јапана 17:10, Црне Горе 14:6 и САД 14:12, чиме је остварила директан пласман у четвртфинале. Хрватска је актуелни вицешампион Европе са надметања у Загребу. У Дохи је, пре утакмице са Кином, савладала Аустралију 13:8, Јужну Африку 29:6, док је поражена од Шпаније 6:10.

Страхиња Рашовић, један од најбољих ватерполиста планете, нагласио је да су сви у тиму срећни што је освојено прво место у групи и пласман на Олимпијске игре, али да верује да Србија има још шта да каже и покаже у наставку шампионата.

– Завршили смо групну фазу надметања на првом месту, што нам је било и најважније, јер нам је то донело визу за Олимпијске игре. Група је била веома јака, тако да сам срећан што смо из сва три дуела изашли као победници. Кроз те мечеве смо подизали форму, верујем да ћемо прави бити тек у наредним мечевима. Сада се спремамо за Хрватску и тај четвртфинални дуел - казао је Страхиња Рашовић.

Селектор Хрватске Ивица Туцак је истакао да очекује тешку утакмицу са Србијом коју веома поштује.

– Ја се свакој утакмици са Србијом истински радујем. Једна ватерполо сила, гигант. Имали смо много мечева у прошлости, некада победе они, некада ми. У четвртфиналу нека победи ватерполо, нека добије ко буде бољи – казао је Туцак.

Утакмица се игра и уторак у 17 часова и биће то нови ватерполо класик.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести