ВАТЕРПОЛИСТА ЂОРЂЕ ВУЧИНИЋ: Ништа још није готово, тек нам следи најбитнији меч на СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

Примарни циљ је остварен, јер су ватерполисти Србије у утакмици са дуплим улогом потопили Сједињене Америчке Државе (14:12) и отишли у четвртфинале СП, али и на Олимпијске игре у Паризу.
1
Фото: Marcel ter Bals Photo-MTB/Vaterpolo savez Srbije

Прво место у групи и прилика да се у Паризу од 26. јула до 11. августа напада треће узастопно олимпијско злато, донели су олакшање екипи Уроша Стевановића пред наставак такмичења у Дохи.

Велику улогу у трећој победи Србије у групној фази имао је Ђорђе Вучинић, повратник у национални тим, након што је због повреде пропустио Европско првенство у Хвртаској.

Ватерполиста Новог Београда показао је колико значи за игру овог тима, а његовим трећим голом на сусрету за 14:10 угашене су наде Американаца и стављен је печат на олимпијску визу.

"Искрено, мени је у глави да увек дам све од себе за екипу. Имао сам проблема са повредом и скоро целе припреме сам пропустио. Успео сам да се вратим, сада сам добро и могу да кажем да сам задовољан за сада. Видећемо даље, надам се да ће све добро проћи", почиње Ђорђе Вучинић причу за Б92.нет

Није Србија на најбољи начин отворила меч са екипом Дејана Удовичића, било је далеко теже него са Црногорцима у другом колу, али су "делфини" показали да су тим који може да режира преокрет.

"Очекивано тежак дуел, нисмо искрено ушли у утакмицу како је требало или како је било против Црне Горе, мада у наставку смо полако кренули да се враћамо", каже Вучинић.

Детаљ који је одлучио меч свакако је био бруталити Бена Халока над Николом Јакшићем, који је био ветар у леђа да се Американцима зада коначан ударац. Четири минута са играчем више чета Уроша Стевановић прихватила је оберучке и тако је кренула да трасира пут ка "граду светлости".

"Бруталити који су добили Американци такође нам је много значио да преокренемо дуел у нашу корист. На крају смо привели утакмицу како треба и победили. Испунили један од циљева, а то је да се пласирамо на ОИ, са тим смо да кажемо скинули један велики терет, али ништа још није готово, тек треба да играмо даље", јасан је Ђорђе.

Једно бреме скинуто је са леђа, али неће се ватерполисти Србије задовољити само олимпијском визом и пласманом међу осам најбољих на свету.

"Сигурно је да се лакше дише, али понављам тек треба да играмо најбитнију утакмицу на турниру тренутно. Сада смо фокусирани на утакмицу четвртфинала, па ћемо видети даље, корак по корак", каже 25-годишњи ватерполиста.

Србију сада чека неколико дана одмора, јер је борба за полуфинале тек у уторак, а тамо ће јој ривал готово сигурно бити Хрватска, осим ако Кина у осмини финала у недељу (10.00) не направи изненађење против актуелног вицешампиона Европе.

"Највероватније ће бити Хрватска, добро познајемо ту репрезентацију, спаринговали смо са њима ове зиме. То је екипа која има сјајне појединце и која је играла финале ЕП у Загребу. Анализирацемо их још, али мислим да су жеља, воља и пожртвованост најбитније ствари уз наравно бодрење. Такође, одбрана је једна од кључних ствари, јер из ње иде добар напад. Тако да морамо да уђемо у меч максимално фокусирано и да то одржавамо до самог краја. Неће бити лако, али не смемо да станемо", рекао је Вучинић.

Прошле године на СП у Фукуоки, Ђорђе је био један од седморице момака, који су први пут осетили драж играња на светској смотри. Тада је са националним тимом стигао до четврте позиције, а сада верује да је Србија спремна да узме медаљу, прву после ОИ у Токију 2021. године.

⁠"Могу слободно дакажем да је екипа мало и промењена од прошле године, Душан Мандић је сада ту са нама, уз јос неколико одличних играча, који сигурно много значе. Мислим да је екипа напредовала с обзиром да смо искуснији за то једно такмичење, а и наравно ту су биле и припреме, где се екипа уигравала. Видећемо, ја искрено верујем да можемо по медаљу. Све зависи од нас, али корак по корак", пручио је Вучинић.

Србија ће свој четрвтфинални дуел на Светском превенству играти у уторак од 17 часова.

(Б92)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести