ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ НАСТАВИЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Србија против Хрватске тестира форму

Ватерполисти Србије наставили су припреме за предстојеће Европско првенство у Хрватској, које ће се одржати од 5. до 16. јануара.
1
Фото: ВСС

Наши играчи су после турнира у Будимпешти и слободног дана, у суботу увече наставили припреме на беогхрадском базену у Кошутњаку.

Србија је на Е-ОН купу била без петорице повеђених играча Бранислава Митровића, Николе Јакшића, Саве Ранђеловића, Ђорђа Лазића и Ђорђа Вучинића, а у наставку припрема нема само Вучинића, који се још опоравља од повреде рамена, док остали играчи улази у њима добро познати ритам рада.

Екипа Уроша Стевановића на базену Завода за спорт и медицину спорта радиће до 28. децембра, када следи селидба на Дорћол, где су предвиђени тренинзи са Хрватском и одигравање званичног меча 29. децембра.

Ове године српска екипа је имала припреме у САД, затим је на турниру у Подгорици изборила пласман на новоформирани Светски куп на којем је освојила седмо место.  Потом је на Светском првенству у Фукуоки заузела вискоко четврто место, који је изборила директан пласман на СП у Дохи, које се игра у фебруару. Ни на једном од ових такмичења Србија није била у комплетном саставу, сада се пружа прилика да Стевановић на располагању има скоро све жељене играче.

Осим одсутног Вучинића на припремама су: Митровић, Мишовић, Филиповић, Мандић, В. Рашовић, Јанковић, Димитријевић, Милојевић, Ранђеловић, Н. Јакшић, П. Јакшић, Гладовић, Драшовић, Убовић, Лазић, Вицо, Гавриловић, Радуловић, Лукић, С. Рашовић, Радовић, Мартиновић и Пљеванчић.

Ватерполисти Србије играће против Немачке, Израела и Малте у групи Ц Дивизије два Европског првенства, а групну фазу играће у Дубровнику. Уколико освоји прво место у групи Србија би у осмини финала играла са последњим саставом из А групе, и ако ту буде успешна у четвртфиналу са прваком Б групе. Прве две селекције из група А и Б пласираће се директно у четвртфинале ЕП, док се трећепласирани и четвртопласирани тимови у осмини финала састају са прве две селекције из група Ц и Д.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести