ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ РЕСПЕКТУЈУ АМЕРИКАНЦЕ: Борба за директан пласман у четвртфинале и визу за Париз

Ватерполисти Србије су победом против Црне Горе урадили велики посао и сада их само чудо дели од одласка у Париз на Олимпијске игре.
s
Фото: Marcel ter Bals MTB-Photo/VSS

Да би се посао завршио до краја постоје два пута. Уколико САД у петак у сусрету који почиње у 15.30 победи, тада Србији предстоји дужи пут. Треба у осмини финала да се победи далеко слабија Румунија и то би било довољно. Други, лакши пут, је победа над Американцима или у најгорем случају пораз на петерце. У том случају Србија улази директно међу осам најбољих ба свету, самим тим и на листу олимпијских учесника.

Сусрет са Црном Гором је заборављен. Све мисли су усмерене ка последњем колу у групи и дуелу са Америком коју предводи од 2013. прослављени српски стручњак Дејан Удовичић.

- Потпуно смо концентрисани на тај меч. Желимо да поновимо игру из дуела са Црном Гором. Неће бити лако. Американци имају велики број квалитетних играча у европским клубовима који могу да буду незгодан противник. Поменући Халока, Хопера, Ирвинга, Дауба, Холанда... – каже српски центар Немања Убовић.

На кратко се Убовић осврнуо и на дуел са Црном Гором.

- Баш смо задовољни игром. Испоштовали смо договор, били у одбрани агресивни од првог до последњем тренутка. У нападу смо били мирни, стрпљиви, чекали праву прилику.Све је било како смо желели и резултат тога је висока победа против јаког ривала као што је Црна Гора.

На Светким првенствима Србија и САД су играли само три пута. У Казању је 2015. у четвртфиналу Србија победила 12:7 иако је противник пружио жесток отпор. Следећа два дуела су била на првенству у Будимпешти 2022, у групи је било 17:13, у разигравању за пласман од петог до осмог места 11:8 за Србију.

Знала је Америка на припремама често да савлада нашу репрезентацију.

- Познајемо их, играли смо у четвртфиналу Светског купа прошле године. Држали смо игру под контролом три четвртине али смо у последњој пали, направили су преокрет и победили. Због тога морамо да будемо опрезни – закључио је Убовић.

Прво место су готово извесно освојили Мађарска и Шпанија док би Грчка то требало да уради у дуелу са Француском.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести