ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ У СРЕДУ играју са Црном Гором на Светском првенству

Ватерполисти Србије сутра (среда) од 15.30 часова играју са селекцијом Црне Горе у мечу другог кола групе Ц Светског првенства.
s
Фото: Marcel Tel Bals MTB-Photo/VSS

Два састава су успешно прошли прво коло, Србија победом против Јапана 17:10 а Црна Гора бољим извођењем петераца против САД у мечу којем је осим почетног вођства ривала 1:0 стално имала предност.

Бек Србије Радомир Драшовић изјавио је да његов тим у утакмицу улази са оптимизмом.

- Играли смо са Црном Гором више пута у протеклом периоду и никада није било лако. Довољно је да се подсетимо Фукуоке где су на почетку били одлични водили 5:0 да би на крају успели да преокренемо резултат и кроз петерце стигнемо до четвртфинала. Имају одличне голмане, са Лазовићем сам играо, Укропина, Радовић, Мршић су квалитетни шутери. Млада полетна екипа, сигурно добро физички припремљена. Са друге стране и ми имамо адуте, припремили смо се за тежак меч и верујем да имамо право да се надамо успешном резултату - истакао је Драшовић за званични сајт савеза.

Србија и Црна Гора су често играли на светским првенствима. У Барселони 2013, Црна Гора је победила 9:8 и прекинула низ пораза од великог ривала. У Казању 2015. Србија је била боља 11:8, у Гванџуу 2019 реми 10:10, у Будимпешти 2022. 10:7 и Фукуоки 2023 победа на петерце. Две репрезентације су три пута играле у финалима ЕП, Србија је победила два пута.

Прво коло са ривалом који може само да натера на умор није показало колико Србија може. Напад је деловао сигурно 35-17, играч више коректан 9-4, одбрана Филиповића 19-9 уз две неутралисане контре Јапана. Јакшић, Мандић и Страхиња Рашовић су били прецизни, без много трошења лопти. За почетка је то било како треба али прави изазови тек следе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести