Милица Мандић освојила сребро, а Савковић бронзу на ЕП

СОФИЈА: Репрезентативка Србије у теквондоу Милица Мандић освојила је сребрну медаљу, а Нађа Савковић бронзу на Европском првенству у олимпијским дисциплинама у Софији.
Milica Mandić, tekvondo Foto:Youtube/prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

Мандић је у апсолутној категорији дошла до одличја, а Савковић у категорији до 67 килограма.

Брнабић честитала

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је данас Милици Мандић освајање сребрне, а Нађи Савковић бронзане медаље на Европском првенству у теквондоу у Софији.

Захваљујући вама, теквондо је постао спорт којим се Србија поноси. Желим вам да и даље будете међу најбољима и у вашој спортској каријери остварујете само најбоље резултате.

У име Владе Србије и своје лично име честитам вам на оствареном успеху", наводи се у честитки премијерке Брнабић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Честитао и Удовичић

Министар спорта и омладине Вања Удовичић честитао је две нове медаље у теквондоу које су данас у Софији освојиле Милица Мандић и Нађа Савковић.

"Две нове медаље за Србију у овој години у којој је српски спорт оборио све рекорде! Хвала вам шампиони што сте Србију и овај пут поставили високо на европском спортском трону! Честитам свим спортистима на инзвандредним резултатима, њиховим стручним штабовима и Теквондо асоцијацији Србије!", наводи се у честитки министра Удовичића.

На Европском првенству у Буграској, након 11 освојених медаља у пара теквондоу, наше теквондоисткиње Милица Мандић и Нађа Савковић освојиле си сребрну, односно бронзану медаљу, наводи се у саопштењу ресорног министартства.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести