ВЕЛИКА ИТАЛИЈАНСКА ИНВЕСТИЦИЈА СТИЖЕ У СРЕМСКУ МИТРОВИЦУ Воћарски трактори правиће се у Срему

Представници италијанске компаније „Антонио Караро”, која се бави производњом воћарских трактора, посетили су јуче Сремску Митровицу и састали се са градоначелницом Светланом Миловановић и помоћником градоначелнице за област инвестиција и локалног економског развоја Урошем Веселиновићем како би разговарали о потенцијалној инвестицији вредној 8,8 милиона евра у Индустријску зону „Језеро” у том граду.
а
Фото: „Антонио Караро”, Град Сремска Митровица

На састанку је потписан и меморандум којим су прецизирани услови сарадње и даљи кораци за реализацију инвестиције, а према најавама, документација ће бити завршена у марту наредне године, док инвеститор планира запошљавање између 50 и 100 радника.

- Широј јавности можда име компаније није звучно, али пољопривредници, посебно они који се баве воћарском производњом, добро су упознати са тим произвођачем - појаснио је Веселиновић, додавши да фирма има дугу традицију и послује од 1960. године и да је позната по производњи 15 различитих врста трактора. - Уколико успемо да склопимо договор, што ће, пре свега, зависити од брзине наше администрације, имаћемо прилику да обогатимо пословање наше индустријске зоне. Преговори су почели у септембру, а да би се остварила успешна сарадња, на седници Скупштине града, заказаној за 21. децембар, изнеће се предлог о измени Плана детаљне регулације индустријске зоне „Језеро”, који је усвојен 2018. године. Тиме ће се сузити обим индустријске зоне и биће припремљене парцеле за новог инвеститора и за остале који су заинтересовани за улагање у Сремску Митровицу.

„Антонио Караро” послује већ у Шпанији, Турској и Аустралији и вољни су да отворе производни и изложбени простор
Фото: "Антонио Караро"

Према Веселиновићевим речима, „Антонио Караро” послује већ у Шпанији, Турској и Аустралији и вољни су да отворе производни и изложбени простор. Осим тога, то није једина италијанска компанија која послује у митровачкој индустријској зони, пошто је „Лабор лењо” пре више година у том граду отворио свој погон.

С. Ковач

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести