Од понедељка пријаве за Дневников турнир

После две године паузе због пандемије коронавируса традиционални Дневников турнир у малом фудбалу, најперстижнији и најдуговечнији у нашој држави, поново ће наставити да живи, и то у новом руху.
Dnevnikov turnir 2x2
Фото: Dnevnik.rs

Наш лист ове године пронашао је партнера у Агенцији за организацију спортских манифестација “М тим спорт”, која ће бити задужена за реализацију 57. Дневниковог турнира, који ће се одржати од 18. децембра до 16. јануара 2022. године у две сале, у Спенсу и на Сланој бари.

- Циљ нам је да се ова престижна спортска манифестација, како у Војводини, тако и у Србији, одржи, јер сматрамо да Дневников турнир није само спортско, већ и културно наслеђе Новосађана, али и целе наше регије. Жеља нам је да му вратимо стари сјај, да турнир омасовимо, да га организационо и такмичарски подигнемо на што већи ниво, да обезбедимо транспарентност у раду и да укључимо све протагонисте Дневниковог турнира - рекао је у име организатора директор Агенције М тим спорт Веселин Вилотијевић.

Фото: Dnevnik.rs

Пријаве за 57. издање Дневникове тековине почињу већ у понедељак, 22. новембра, и трајаће до 12. децембра. Играће се четири викенда, прве утакмице прелиминарне фазе су на програму 18/19. децембра, четвртфинала су предвиђена за 8/9. јануар 2022. године, а седам дана касније полуфинала и финале.

- Откако смо саопштили да обнављамо турнир у малом фудбалу влада велико интересовање, посебно старих зналаца попут Лампонеа и Макс бета. Биће врло занимљиво да ли ће Лампоне стићи до четвртог наслова или ће се пак “кладионичари” изједначити са њима и Цариградом, који су по три пута подигли победнички пехар, или ће то бити неко сасвим трећи - запитао се Вилотијевић.

Пре 15-ак дана промовисана је Кућа Дневникових легенди, која ће чувати богатства традиције, и у њој је своје место нашло првих пет легендарних учесника. Ко ће бити нови становник Куће знаће се ускоро.

Дневников турнир ове године биће организован у пет категорија - сениори, кадети, пионири, петлићи и ветерани. Котизација за сениоре је 8.000 динара, а за све остале категорије 6.000. Котизацију можете уплатити радним даном од 9 до 14 часова у канцеларији Агенције “М теам спорт” (Улица Булевар ослобођења 11, други спрат) или на њен жиро рачун 160-384855-05.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести