Горан Ђоровић: Поносан сам на ове младиће

Млада фудбалска репрезентација Србије прекинула је низ победа из квалфикација за Европско првенство 2019. године, али је, срећом, то учинила у пријатељској утакмици са селекцијом Италије.
Goran Djorovic/Dnevnik
Фото: Горан Ђоровић, фото: Дневник

“Азури” су у Новом Саду савладали изабранике селектора Горана Ђоровића (1.0), у занимљивој утакмици, у којој је тим Алберика Еванија славио голом Луке Вида у 51. минуту.

„И поред пораза, поносан сам на наше играче због односа према игри и понашања достојног правих професионалаца“, нагласио је Ђоровић.

„У сваку утакмицу они улазе са жељом да надиграју супарника и забележе победу, а наспрам себе су у Новом Саду имали јаку и респектабилну Италију. Задовољан сам оним што су приказали, јер не треба заборавити да смо, после утакмице с Гибралтаром, имали дуго путовање и веома кратко време за опоравак.“

Најбољи стрелац у Групи 7 квалификција, нападач Србије Лука Јовић, није у дуелу с “азурима” имао прилику да се упише међу стрелце, а веома добре партије пружили су везни играч Саша Лукић, као и хитроноги Немања Радоњић. Ипак, Италија је, посебно у другом полувремену, претила из опасних контранапада, а после једног од њих Вида је савладао нашег голмана Остојића.


Селектори комбиновали

Селектори Србије  Горан Ђоровић и Италије  Алберико Евани искористили су прилику да провере већи број репрезентативаца. У нашем тиму на терен је изашло укупно 19 играча, код Италијана двојица више. И поред толиког броја измена, игра ни једног тренутка није губила на ритму, што најбоље сведочи о мотивисаности свих актера да пруже максимум и заслуже поверење својих селектора.


„Сви репрезентативци, не само Лука Јовић, желе да пруже пун допринос нашим играма и резултатима. Управо та својеврсна подређеност групи којој припадају јесте чињеница која ме испуњава и показује да имамо заједнички циљ. При томе, не треба заборавити ни на то да у Србији има још доста играча које желимо да проверимо и који нашу пажњу заслужују. Управо зато желимо да организујемо још једну тренинг утакмицу, у којој хоћемо, иако реч неће бити у репрезентативном термину, да их видимо на делу. Следеће окупљање имаћемо тек у септембру и управо због тога било би добро да се у међувремену барем још једном окупимо. Знам да тада неће моћи да дођу сви играчи због обавеза према клубовима за које наступају, али била би то одлична прилика да проверимо све оне који тренутно нису у првом плану.“

Средином првог полувремена капитен Вукашин Јовановић био је замењен због проблема с повредом.

„Јовановић је добио ударац и мислим да није реч о некој тежој повреди. Очекујем да ће се брзо опоравити и да ће моћи да помогне Еибару за који сада игра. Важно нам је да млади репрезентативци у клубовима добијају минутажу коју, по мени, заслужују, јер само на тај начин биће од користи и државном тиму. У сваком случају, и поред резултатског неуспеха у дуелу с Италијом, имам разлога за задовољство и веру да ћемо тријумфално завршити квалификације за Европско првенство у Италији“, истакао је Горан Ђоровић.

Текст и  фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести