Осмина финала ЛШ: Ливерпул и Бајерн за сладокусце

У уторак и среду, 19. и 20. фебруара, преосталим утакмицама завршава се први круг осмине финала у Лиги фудбалских шампиона.
Salah Liverpul Bornmut/Fonet
Фото: Prvi strelac Liverpula Mohamed Salah, foto: FoNet

Дерби се игра на Енфилду, где Ливерпул дочекује екипу Бајерна. То ће заиста бити утакмица за сладокусце, окршај бивших европских шампиона и кандидата за освајање овосезонског трофеја. Тренутно је Ливерпул у бољој форми, води у Премијер лиги и игра веома добро, док Баварци каскају за Борусијом из Дортмунда, али имају велике планове у елитном клупском такмичењу. 

У међусобним дуелима ривали имају по једну победу и три ремија. Ливерпул традицинално игра успешно против немачких клубова на Енфилду, добио је шест последњих утакмица, а није занемарљива ни чињеница да је славио на пет последњих окршаја у Лиги шампиона пред својим гледаоцима.

С друге стране и Бајерн иза себе има сјајне резултате у окршајима са Енглезима, Роберт Левандовски је до сада постигао осам голова у мечевима са острвским екипама. Менаџер Ливерпула Јирген Клоп одлично познаје Баварце, док је седео на клупи Борусије водио је велике битке са Бајерном. Но, као тренер има негативан скор, у досадашњих 29 утакмица против Бавараца забележио је девет победа и чак 16 пораза.

„Одличнио познајем екипу Бајерна. Знам  како играју и знам да нас очекује тежак меч, али сам уверен да ћемо победити. Играћемо агресивно, брзо и једноставно, то никада Бајерну није одговарало“, поручио је Клоп.

„Имамо доста проблема, Нојер се тек у петак вратио, али је опет лакше повређен. И Робен је повређен, а ни Рибери није потпуно фит. Покушаћемо да изненадимо Ливерпул и то њиховим оружјем – контрама. Важно је да постигнемо гол, јер реванш је у Минхену“, каже трнер Нико Ковач.

У другом окршају састају се Олимпик и Барселона у Лиону. Каталонци су апсолутни фаворити, у досадашњих шест међусобних мечева славили су четири пута и играли нерешено.

„Добили смо можда и најтежег ривала, али се не плашимо. Барса је у малој кризи, у суботу је  једва победила Виљареал. Све се окреће око Месија, свима је то јасно. Још увек нисмо одлучили како ћемо играти против њега, али ћемо бити сигурно веома агресивни. Биће нам тешко без првог стрелца Фекира, који издржава казну, али ћемо се трудити да надокнадимо његово одсуство“, каже трнер Бруно Женесио.

Барселона у последње време не блиста, али побеђује.

„Улазимо у серију тешких мечева и зато смо морали да калкулишемо са саставом. Уз уважавање домаћина уверен сам да ћемо тријумфовати“, оптимиста је тренер Ернесто Ваклведре.

Г. Ковач 

Уторак

Ливерпул – Бајерн (21) (суди Роки, Италија, 21)

Олимпик (Л) – Барселона (Чакир, Турска, 21)

Среда

Атлетико – Јувентус (21)

Шалке – Манчестер сити (21) 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести