Рамирезу прете смрћу: Пораз од Србије донео неосновану буку

НИЖЊИ НОВГОРОД: Селектор фудбалске репрезентације Костарике Оскар Рамирез, упркос претњи смрћу после пораза од Србије (1:0) и Бразила (2:0) на Мундијалу у Русији, поручио је да се не плаши да се врати у земљу и да има велику жељу да остане на тој функцији.
ramirez, tanjug ap
Фото: Oskar Ramirez, foto: Tanjug (AP Photo/Andre Penner)

Рамирез се нашао на удару критика, чак и претњи на интернету, али су у његову одбрану стали и играчи Брајан Руиз и Селсо Борхес.

"Ниједног тренутка нисам помислио да одем. Идем напред, не знам шта ће се десити, али имам жељу да наставим. Храброст је бити селектор Костарике", рекао је Рамирез, а преноси локални "Ла Национ".

Рамирез је додао да се екипа понаша одлично према њему и да постоји узајамно поштовање.

"Пораз од Србије изазвао је неосновану буку", каже Рамирез, додавши да су околности биле такве да су ишле у корист изабраника Младена Крстајића, пре свега гол из слободног ударца Александра Коларова.

Према његовим речима потпуно је смирен, иако у земљи постоје многи који га критикују, па чак и прете.

"Уморан сам од тога. Када завршим првенство бићу потпуно миран. Свестан сам да сам урадио добар посао, али резултати нису испратили то. То су друге ствари", закључио је искусни стручњак.

Костарика сутра завршава Мундијал утакмицом против Швајцарске у Калињинграду од 20 сати, док у истом термину, такође Е групе, почиње одлучујући дуел за осмину финала између Србије и Бразила.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести