Звезда: Атмосфера линча, да ли је намерно?

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да је организација друге утакмице полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге била веома лоша и изразио сумњу да ли су сва дешавања, међу којима је било увреда, била унапред припремљена.
kosarka
Фото: Tanjug (freeimages.com, ilustracija)

"Црвена звезда честита свом ривалу на победи, што су малоборојни представници клуба у хали и учинили одмах након утакмице. Однос између играча, тренера, већине функционера два клуба је више него коректан, међутим, организација утакмице је била изузетно лоша. Остаје да се питамо намерно или не", наводи се на сајту клуба.

Из Звезде истичу да је све подсећало на дешавања завршнице Купа Радивоја Кораћа пре две и прошле године у Нишу када су виђени бројни инциденти са трибина, а да су у суботу од изласка из аутобуса, преко загревања, па до завршетка утакмице били на удару.

"Добили смо јефтину неаргументовану "лекцију" из кошарке и морала од човека који се у њој налази две године, заборављајући да кошарка није ни почела нити ће се завршити са њим", алудирали су на председника Партизана Остоју Мијаиловића.

Даље се додаје да се други меч у серији претворио у покушај линча и вређање, али и до физичког угрожавања безбедности малобројне делегације КК Црвена звезда у дворани.

Како су навели, "одбор за дочек" и вређање био је још на паркингу пре уласка у дворану за играче Звезде када је упаљачима гађан и тренер, а тврди предмети бацани су и приликом њиховог представљања.

"Било је увредљивих песама на рачун играча, председника клуба и дегутантног транспарента, бацања разних предмета на терен (упаљачи, кованице, пластичне флаше, кључеви, па и батерије...), укључујући и пиротехничка и експлозивна средства, приликом сваке одлуке судија која није била по вољи "ненасилним и неорганизованим симпатизерима", као и топовских удара и бакљаде".

Црвена звезда саопштава да "не жели да буде колатерална штета лоших резултата једног фудбалског клуба и нечијих амбиција које се после "перформанса" могу назвати само болесним и као одскочна даска за нешто веће", уз поруку да ће учинити све да на најбољи начин организује мајсторицу за финале наредне суботе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести