Кајакаш Марко Новаковић о припремама у олимпијској години: Севиља пријала, на реду Португалија 

Мушки кајакашки четверац Србије који ће се такмичити на Олимпијским играма у Паризу овог лета, завршио је тронедељне припреме у Севиљи.
с
Фото: Кајакашки савез Србије 

Анђело Џомбета, Марко Новаковић, Стефан Врдољак и Владимир Торубаров су са тренерима Ђурицом Левнајићем и Урошом Митјевим одрадили све што је било зацртано за период у Шпанији, која претходних сезона није била дестинација наших кајакаша.

– Био сам у Севиљи пре десетак година са Огњеном Филиповићем. Сада је пријала промена. Доста се осавременио комлекс у ком је било много других спортиста. Због тога је у неким тренуцима и било мало таласасто јер тренери који прате спортисте користе моторне чамце. Време нас је послужило. Само је на почетку мало падала киша, али је и тада било топло – рекао је Марко Новаковић.

Четверац је по повратку из Шпаније само недељу дана био у Србији и већ у понедељак је кренуо пут Португалије.

– Тамо нас очекују припреме од месец дана у Неловом кампу. За разлику од Севиље у којој је тренажни комплекс у граду, овде је локација мало изолована и биће мирније. Очекујемо одличне услове – додао је такмичар из ККК Бечеј.

Кајакаши ће у мају почети са међународним такмичењима.

– Светски куп у Сегедину нам је прва станица, а потом и Европско првенство у истом граду. Одлично је што су оба такмичења пред Олимпијске игре у Паризу, у Мађарској. То је олакшавајућа околност, јер ћемо већину времена провести на припремама у Бечеју што је на сат времена. Стазу сви познају, а циљ је да се форма диже за олимпијске игре, све до тада су успутне станице – поручио је Марко Новаковић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести