Медитеранске игре: Сребро за Мајдова, бронза за Вању Станковић

У теквондоу на Медитеранским играма наступиле су Вања Станковић (-49кг) и Александра Радмиловић (-67кг) у женској и Драшко Јованов (+80кг) у мушкој конкуренцији.
Nemanja-Majdov-dzudo
Фото: Немања Мајдов, фото: ОКС, илустрација

После победе у првој борби против Мароканке Лаарај резултатом 12-10, Александра Радмиловић у четвртини финала је изгубила од Хрватице Никите Гласновић и остала без шансе да се бори за медаљу. Вања Станковић је такође изборила победу у првој борби, а у полуфиналу је изгубила од Хрватице Томић Кристине, што јој је донело бронзану медаљу. Драшко Јованов је поражен од Француза Миангуе у првом колу.

Фото: Вања Станковић, фото: ОКС

Атлетичарка Зорана Барјактаровић је у квалификацијама на 200м резултатом 24,04 заузела 9. место и остала без пласмана у финале.

Џудисткиња Јована Обрадовић је после две победе и пласмана у полуфинале остала без медаље у борби против Францускинеј Декер.

Немања Мајдов је после две убедљиве победе против Елиаса из Либана и Грка Тселидиса дошао до пласмана у финале где је освојио сребрну медаљу у мечу против Схеразадасхвилија из Шпаније.

Оба чамца у веслању: Марко Марјановић у М 1х као и Игор Ђерић и Александар Беђик у двојцу без кормилара (М 2х) су првим местом у својим квалификационим тркама изборили директан пласман у финале.

Баскет 3×3 у мушкој конкуренцији је дошао до још једне победе, против Македоније резултатом 21:10, као и девојке које су савладале репрезентацију Турске резултатом 22:13.

Рукометашице су поражене од Турске репрезентације резултатом 33:32, одбојкаши на песку су савладали Либанце са 2:1 у сетовима, док је женски пар изгубио у два сета од Шпањолки.

Изабела Лупулеску је после две победе, у мечу за бронзану медаљу изгубила од такмичарке из Шпаније и тако заузела четврто место у синглу.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести