ЕХФ Куп: Војводина дочекујe дански Гог

Још један препрека је пред рукометашима Војводине и ако је успешно пређу обезбедиће место у групној фази ЕХФ Купа, где су играли у сезони 2014/15.
Jovica Nikolic
Фото: Без респекта према Данцима: Јовица Николић, фото: ЕХФ

Сутра, у суботу, од 18 часова, уз пренос на РТВ, у првом мечу трећег кола квалификација дочекаће Гог, седмоструког данског првака. Неће бити лако у овом сусрету, упркос чињеници што Новосађани играју на домаћем терену. Тренер Борис Ројевић и даље муку мучи са повредама играча, али, као и увек, водиће се филозофијом да ће они који су спремни и здрави дати максимум. Управо због тога улогу фаворита препушта гостима.

„Када бих почео о проблемима дуго би трајало, јер их имамо доста. Да је бољи здравствени билтен сигурно да бисмо имали веће шансе, овако је Гог апсолутни фаворит. Доста пута смо, међутим, ове године показали да са јаким противницима играмо веома добро и мислим да ће тако бити и сада. Гог ће морати добро да се потруди да би нас прошао. Позвивам навијаче да дођу да нас подрже, момци су својом игром ове године заслужили да буде већи број људи на трибинама него што је то било до сада“, рекао је Ројевић.

Војводина ће се храбро супротставити Данцима, а једна од узданица црвено–белих је 16–годишњи Јовица Николић.

„Иако су они фаворити, ми их се не бојимо. Пар играча је повређено, пар ровито, али као што се до сада показало што су већи проблеми ми све боље играмо. Не гледамо ко је преко пута нас, увек дајемо максимум“, поручио је талентовани десни бек Јовица Николић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести