РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ БЕЗ ПОРАЗА У ПРВОМ ДЕЛУ СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ: Одбрана као сат

Актуелни шампиони Србије рукометаши Војводине победом над Динамом 27:18 у заосталом мечу 12. кола Суперлиге Србије завршили су први део сезоне. Црвено-бели су уписали свих 14 победа иако су упоредо велике битке водили у Лиги Европе у којој су стигли до топ 16 фазе. У дуелу са Панчевцима све је функционисало веома добро, али Вошин заштитни знак, одбрана, била је кључна за освајање бодова.
СРЛ
Фото: СРЛ

Десни бек Новосађана Милан Голубовић похвалио је саиграче и рекао да екипа има још снаге за последње дуеле у овој години.

- Остварили смо велику победу са којом смо ставили тачку на лигашки део такмичења у 2023. години. Све победе су слатке, али ова посебно пошто Динамо има одличан тим и претенденти су за највиши пласман. Одиграли смо перфектно у одбрани, можда и најбоље у овој сезони. Сви играчи су дали допринос, минутажа је била одлично распоређена, а када играмо на овом нивоу сваки противник има мале шансе за тријумф – јасан је Голубовић.

Војводина ће у суботу поново одмерити снаге са Динамом, овог пута у полуфиналу Свесрпског купа. Меч се игра од 18 часова у Лазаревцу. У другом полуфиналу састају се Леотар и Борац, такође у суботу од 15.30 часова. Финале се игра у недељу од 18 сати.

- У нови окршај са Панчевцима улазимо без опуштања, максимално сконцетрисани са жељом да их победимо и пласирамо се у финале Свесрпског купа. Знамо да ће бити тешко, али спремали смо се за овакве напоре и радујемо се дерби сусретима - поручио је Голубовић.

В. Гвозденовић

Динамо - Војводина 18:27 (10:19)

ПАНЧЕВО: СЦ Стрелиште, гледалаца: 200. Судије: Ковач и Милосављев. Седмерци: Динамо 4 (3), Војводина 4 (4). Искључења: Динамо 2, Војводина 10 минута.

ДИНАМО: Ћировић (2 одбрана), Дорњеи, Богдановић 5, Перовић 3 (2), Стаменковић, Челица 2, Остојић 1, Новаковић, Чабрило, Марјановић (5 одбрана), Трабелси 1, Костадиновић, Јездимировић, Илић 1, Павловић 3, Грозданић 2 (1).

ВОЈВОДИНА: Лучин (1 одбрана), Воркапић 3 (1), Оцвирк 3 (3), Вуковљак, Азиз 4, Ратковић 5, Трнавац (11 одбрана), Миленковић 1, Сунајко 2, Пушица 1, Рађеновић 1, Пешић, Томић 1, Роган, Голубовић 4, Пуховски 2.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести