ШОК У ГРУПИ СРБИЈЕ НА Светском првенству за рукометашице: Јапан изненадио Данску

Рукометашице Јапана изненадиле су Данску у Хернингу (27:26) у оквиру првог кола друге фазе Светског првенства.
s
Фото: Tanjug (Bo Amstrup /Ritzau Scanpix via AP)

Вицешампионке Азије биле су боље од сребрних рукометашица са Европског шампионата и тако домаћина ове планетарне смотре "саплеле" у борби за четвртфинале. Јунакиња у селекцији Јапана била је Мацумото која је на три секунде пре краја постигла гол за победу. Данска је боље почела сусрет, али су Јапанке убрзо преузеле вођство, током другог полувремена ишло је и до +4, али су Скандинавке у последњем минуту изједначиле. У том тренутку на сцену је ступила Мацумото, која је меч завршила са три поготка, а ефикасније су биле Хатори са седам, Сасаки са пет, односно Аизава и Накајама са по четири гола. Код Данске најбоље су биле Хојлунд са шест, односно Остегор и Фрис са по четири поготка.

Данска има четири бода, баш колико и Пољска, са којом ће у директном дуелу у суботу одлучивати о пласману даље. Јапанке су стигле до првих бодова у овој фази такмичења, тако да је Србија остала једина у Групи 3 без бодова.

У истом термину, Шведска је у оквиру групе 1 декласирала Камерун са 37:13. Швеђанке су једине максималне са шест бодова и у сусрету са Мађарском у суботу могу да обезбеде пласман у четвртфинале. На мечу против Камеруна до тријумфа их је предводила Хагман са чак осам голова.

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести