"ДЕЛФИНИ" БЕЗ ПОЛУФИНАЛА ПРОМАШИЛИ ДВА ПЕТЕРЦА: Поражени од Хрвата у четвртфиналу Светског првенства

Ватерполисти Србије нису успели да се пласирају у полуфинале Светског првенства у Катару, пошто су у четвртфиналу поражени од Хрватске са 15:13.
1
Фото: Sava Ranđelović, foto: Marcel tel Bals MTB-Photo

"Делфини" ће играти у разигравању од 5. до 8. места, а "баракуде" су отишле у борбу за одличја.

Први су до гола стигли Хрвати, али је убрзо изједначила Србија правом бомбом Мандића. Но, онда су Хрвати са два гола преко Маринић Крагића из петерца и Харкова из контре побеглина 3:1 искористивши наше грешке. Али, није се дала Србија успела је серијом од 2:0 да дође до изједначења преко Вица и Ранђеловић. Нажалост Харков је поново донео предност ривалу, да би Страхиња Рашовић две секунде пре краја првог дела коначно искористио играча више и изједначио на 4:4.

Први су до предности у другом делу дошли "делфини" преко Вучинића, да би Лончар донео ново поравнање. Затим је наш капитен Никола Јакшић са два фантастична гола одвео наш тим први пут на мечу на "плус два". Но, сада су Хрвати притисли, нисмо успели да се одбранимо с играчем мање, па је ривал вратио игру у егал - 7:7. Још два пута је Србија успевала да дође до предности, али су Хрвати враћали, тако да се на велики одмор отишло с нерешеним резултатом од 9:9.

У трећем периоду појачане су одбране на обе стране, али нажалост порастао је и број грешака. Србија је наставила лошу игру с играчем више за разлику од ривала, који је своје прилике наставио да користи. Хрвати су преко Жувеле дошли до предности после дугог периода без поготка, а онда је Бијач успео да одбрани петерац Мандићу, да би на минут и по пре краја овог периода игре Вицо искористио играча више, донео ново изједначење и постигао први и једини погодак за "делфине" у трећем делу. Али, Хрвати су ипак дошли до нове предности у финишу трећег дела - 11:10. Поред лошег играча више недостају и одбране нашег голмана Филиповића.

Почетком последње деонице дошла је Србија до новог изједначења преко Страхиње Рашовића, али Хрвати су опет два пута долазили до предности, да би "делфини" враћали егал, а онда је Бијач одбранио још један петерац, овога пута Страхињи Рашовићу.  И уместо изједначења Хрвати су искористили пад у нашој игри и побегли на "плус два" (14:12) на минут и 50 секунди пре краја меча. Но, онда је уследила спорна ситуација где је Мандић добио "бруталити", па је Србија до краја меча играла с играчем мање. Петерац је искористио Фатовић и то је био крај, а Лукић је само ублажио пораз.

Србија - Хрватска 13:15 (4:4, 5:5, 1:2, 3:4)

ДОХА: Базен у Дохи, гледалаца: 500, судије: Ставридис (Грчка) и Оме (Немачка). Играч више: Србија 18 (6), Хрватска 16 (19). Петерци: Србија 3 (1), Хрватска 2 (2).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 2, С. Рашовић 3, Ранђеловић 1, П. Јакшић, Вућинић 1, Драшовић, Н. Јакшић 2, Вицо 2, Убовић 1, Лукић 1, В. Рашовић, Митровић.

ХРВАТСКА: Бијач, Бурић 3, Фатовић 4, Лончар 1, Лазић 1, Биљака, Вукичевић, Жувела 3, Маринић Крагић 1, Врлић, Харков 2, Анић, Кржић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести