Престоницу културе да красе светла и људи

Први „Винтерфест” је на Тргу слободе свечано отворио градоначелник Милош Вучевић, који је том приликом рекао да „Нови Сад, као Европска престоница културе, заслужује да

буде осветљенији него претходних година, али и да његов центар у ове зимске празничне дане буде пун људи, како његових суграђана, тако и страних гостију”.

– Лако смо се договорили и лепу идеју претворили у дело, зато уживајте свакодневно у многобројним догађајима, све до 1. фебруара, када ћемо заједнички прославити Дан града – рекао је Вучевић, који се недуго затим провозао фијакером кроз градски центар, а потом је отварање манифестације обележен и ватрометом.

Бројне знатижељнике, међу којима су у првом сату синоћњег програма предњачили најмлађи, на премијери су забављали дечји хор „Чуперак” из Кикинде с легендарним Мињом Суботом на челу, а посетиоци нису крили одушевљење позорницом у виду новогодишње јелке, чији су украси били управо малишани из хора.

После њиховог наступа, прилику да уживају добили су они старији, које је забављао „ABBA Real Tribute Band” из Зрењанина. Уз познате хитове легендарног шведског састава ђускало се целе вечери, а хладно време могло се „утоплити” куваном вином и ракијом с оближњег штанда.

Онима који су пожелели нешто друго, нуђени су специјалитети појединих ресторана, а посетиоцима „Винтерфеста” у понуди су и накит од полудрагог камења, производи од меда, домаћи колачи, разноразне рукотворине и сувенири, козметички производи...

Идеја је реализована у организацији „Колор прес групе” и компаније „Нинамедија”, уз подршку Града Новог Сада.

С. Савић

 

Изложба Радивоја Хаџића

Први „Винтерфест” обележила је и изложба фотографија фото-репортера „Дневника” Радивоја Хаџића. Популарни Хаџа понудио је суграђанима лепе градске приче и мотиве Фрушке горе, у којима, како је рекао, увек проналази инспирацију.

EUR/RSD 118.0471
Најновије вести