АБА лига: Партизан домаћин Олимпији

Кошаркаши Партизана вечерас од 19 часова у београдској хали „Александар Николић“, у оквиру 9. кола АБА лиге, дочекују љубљанску Олимпију.
KK Partizan
Фото: FoNet

Очекује се занимљив меч с обзиром да су ова два тима у блиској прошлости играла неколико изузетно неизвесних утакмица. У Љубљани је 7. марта прошле године постављен и рекорд по трајању једног меча у регионалном такмичењу, када су домаћини савладали црно – беле са 118:115 тек након четири продужетка.

Партизан након почетних пораза у АБА лиги игра сасвим солидно, па важи за благог фаворита у овом дуелу.

„Очекује нас последњи меч пред репрезентативну паузу и од његовог исхода много зависи у каквом ћемо расположењу провести наредне две недеље. Сви ми који изађемо на терен не смемо ни једне секунде да заборавимо чији дрес носимо и за колико верних навијача се боримо. Од мене као најстаријег, па до Пецарског који је најмлађи, сви треба да знамо да не постоји -лако ћемо и да за сваку лопту морамо да гриземо као да је од залата, као да нам од ње живот зависи. Ако покажемо борбеност која мора да буде заштитни знак Партизана, знамо да ће и публика да нас носи до победе“, рекао је капитен Новица Величковић.

Од почетка сезоне црно – бели имају проблема у одбрани. Стручни штаб за сада није нашао добитну формула у дефанзиви, али 

„Ова утакмица је веома важна за нас да се психолошки дигнемо. Очекујем да затегнемо одбрану и да будемо много бољи него до сада. Веома је важно да пред ову паузу одиграмо добро и да тријумфујемо“,  казао је тренер Мирослав Николић.     

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести