Сента ће играти у Суботичкој подручној лиги

Управа фудбалског српсколигаша Сенте донела је дефинитивну одлуку да сениорска екипа иступи

из досадашњег ранга такмичења и пресели се две степенице ниже – у Суботичку подручну лигу. Летња пауза донела је драстичне промене за даљи статус, јер се генерални спонзор Предраг Ђуровић заситио дешавањима у српском фудбалу, што је према мишљењу руководства клуба можда и разумљиво, јер је ФК Сента финансирао на доста високом нивоу.

О иступању из Српске лиге – Војводина Сенћани су обавестили све надлежне фудбалске савезе, да из финансијских разлога нису више у могућности да играју у досадашњем рангу такмичења.  

- Немамо никаквих неспоразума и проблема са спонзором, ми га разумемо, а није нас оставио на цедилу, него нас и даље финансира само у мањем обиму. Оно што ће нам обезбеђивати убудуће довољно је за Суботичку подручну лигу, пружаћемо шансу младим играчима из наше средине и сачувати традицију клуба који постоји 111 година. Једноставно, играћемо у лиги за коју имамо пара – каже секретар клуба Јожеф Езвеђ.  

Сенћани су у Српској лиги – Војводина играли осам сезона и били респектабилна екипа, а прошлу сезону завршили су на трећем месту. Сента се више сезона борила за сам врх табеле, а никада није била слабије пласирана од шестог места. Секретар Езвеђ напомиње да су прошле године са подмлађеном екипом пребачена очекивања, да су момци били борбени и да су иза себе оставили успешну сезону.

Током лета било је комбинација да се Сента фузионише са неким од клубова и уступи место у српсколигашком друштву, али од тога нема ништа. Езвеђу је категоричан да садашње руководство клуба нема право да доноси одлуке о фузионисању клуба, пре свега због традиције, јер се фузијом гасе два клуба и оснива нови.

- Фудбалски клуб Сента мора да постоји и да настави са радом, а у ком рангу такмичења - то је мање битно. У екипи ћемо ангажовати највише играче из Сенте који су до сада играли у мањим клубовима у околини, имамо и солидну кадетску екипу одакле ћемо у прву поставу прекомандовати најталентованије. Амбиције су нам да у подручном рангу будемо у средини табеле, да не доводимо у питање опстанак. Даваћемо младим играчима шансе да се афирмишу, јер имамо услове за већи ранг, тако да очекујем да ћемо функционисати сасвим нормално – уверава Езвеђ.

Припреме за наредну сезону почеће током идуће недеље, до када ће се знати и ко ће бити тренер. Из сениорског погона Сенте, сасвим разумљиво, одлази готово комплетна екипа, јер, како наглашава Езвеђ, то су по квалитету играчи за виши ранг. Остаће свега два-три фудбалера из прошле сезоне тако да ће се за Суботичку подурчну лигу формирати сасвим нова екипа.

Текст и фото:  М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести