Почела подела огрева социјално угроженима у Руми

РУМА: Подела огрева за социјално угрожена домаћинства на територији румске општине почела је на Вашаришту.
ogrev, Dnevnik/S. Šušnjević
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Рума је ове године обезбедила знатно веће количине огрева него раније. У сарадњи са месним канцеларијама сачињени су спискови, па ће све социјално угрожене категорије, како у градским, тако и у сеоским срединама моћи да добију помоћ.

Председник Скупштине општине Рума Стеван Ковачевић и директор Центра за социјални рад Милош Кулпинац присуствовали су подели огрева и истакли да је дужност локалне самоуправе да брине о социјално угроженим домаћинствима, па су добра расподела буџета и одговорно пословање омогућили да буду набављене знатно веће количине огрева, те да помоћ добију сви којима је потребна.

Подсетимо, Рума је била међу првим општина у Србији која је увела енергетске ваучере као вид помоћи грађанима у износу од 15.000 динара за плаћање рачуна за грејање у ЈП „Стамбено“ и ЈП „Гас“ или набавку огрева. Како су истакли из локалне самоуправе због несигурне енергетске ситуације како у свету, тако и код нас, и високих цена огрева дрва, угаљ, пелет и остали енергенти све теже су доступним грађанима.

У оквиру Центра за социјални рад годишње се издваја новац из буџета за набавку огрева, а сада је додата и ова мера како би грађани лакше успели да превазиђу зиму.

С. К-ч

 

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести